Procurorul Marius Bogdan Bulancea a primit, luni, avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru functia de sef al Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), transmite Agerpres.

Propunerea de avizare a numirii in functie a lui Bulancea a fost aprobata cu unanimitate de voturi de catre Sectia pentru procurori a CSM, dupa sustinerea interviului.

UPDATE Procurorul Silviu Paul Dumitriu a primit si el avizul CSM pentru functia de sef adjunct al Sectiei a soua din DN). Propunerea de avizare a numirii in functie a lui Dumitriu a fost aprobata cu unanimitate de voturi de catre Sectia pentru procurori a CSM, dupa sustinerea interviului.

La sedinta Sectiei pentru procurori a CSM participa ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar.

Conform calendarului stabilit de CSM, avizele privind numirea in functie a celor doi urmeaza sa fie transmise marti catre Ministerul Justitiei.

* Marius Bulancea a sustinut, in proiectul sau de management, ca procurorii sa fie specializati in anumite domenii de activitate, pentru cresterea eficientei investigatiilor. El a aratat ca prioritatile DNA privind combaterea coruptiei din achizitiile publice in domeniul medical si cel al infrastructurii rutiere si combaterea fraudelor cu fonduri europene privesc in mod direct activitatea Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate faptelor de coruptie.

* Demararea unor noi investigatii complexe privind fenomenele infractionale din sfera coruptiei publice, ce afecteaza in mod grav functionarea institutiilor statului, bugetul national si chiar perspectiva democratica si euroatlantica a Romaniei reprezinta principalul obiectiv din planul managerial al lui Silviu Paul Dumitriu.

Pe 12 octombrie, ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a transmis catre CSM, in vederea obtinerii avizului, propunerea de numire a lui Marius Bulancea in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul DNA. In prezent, Bulancea ocupa aceasta functie prin delegare, din luna iulie, aceasta expirand in ianuarie 2017.

De asemenea, Pruna a propus numirea lui Silviu Paul Dumitriu in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, in prezent delegat in aceasta functie.

Numirile in aceste functii se fac de catre presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.