Alin Simota, fostul patron al FC Jiul Petrosani, dat in urmarire de la inceputul anului pentru executarea unui rest dintr-o pedeapsa de doi ani dispusa de judecatori pentru conflict de interese si aflat in prezent in curs de extradare din Emiratele Arabe Unite, a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu dupa ce, in 2013, i-a convins pe politistii care il pazeau sa il duca acasa pentru a-si vedea familia desi se afla in arest preventiv, transmite News.ro.

Alin Simota (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul inaintat de Alin Simota, mentinand hotararea nr. 207/12.04.2016 a Judecatoriei Alba Iulia care l-a condamnat la sase luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu.

Hotararea instantei este definitiva, se arata intr-un comunicat publicat joi de catre Serviciul Judetean Anticoruptie Alba.

Alin Simota este acuzat in acest caz ca in 13 septembrie 2013, in timp ce era in arest preventiv, i-a instigat pe agentii de politie Mihai Nicolae Muntean si Sebastian Ioan Lupea sa-si incalce atributiile de serviciu privind paza si escorta acestuia.

In acest an agentii de politie Lupea Sebastian Ioan si Muntean Mihai Nicolae au fost condamnati de Curtea de Apel Alba Iulia la sase, respectiv trei luni de inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu.

Seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, declara la sfarsitul lunii octombrie, pentru News.ro, ca Simota a fost arestat in Emiratele Arabe Unite, fiind demarate procedurile de extradare.

"Pe baza datelor transmise de Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala din Politia Romana, a fost localizat si arestat in luna septembrie a acestui an. In acest moment, prin Ministerul Justitiei, s-a demarat procedura de extradare, dar nu va pot preciza acum care este forma de supraveghere in care se afla in statul respectiv¬, a declarat chestorul Bogdan Despescu, seful Politiei Romane, intr-un interviu pentru News.ro.

Ulterior, Alin Simota a fost pus in libertate de autoritatile din Emiratele Arabe Unite si se afla sub supravegherea acestora.

Alin Simota are de executat un rest din pedeapsa de doi ani de inchisoare primita pentru conflict de interese pentru ca, in perioada in care a detinut functia de consilier judetean de Hunedoara (2008-2012), una dintre firmele controlate de el a castigat un contract pentru lucrari la Spitalul Judetean din Deva