Ministerul Afacerilor Interne este bine pregatit pentru alegerile parlamentare, a precizat, joi, ministrul Dragos Tudorache, una dintre masurile stabilite pentru securizarea stampilelor fiind pastrarea acestora in plicuri transparente la finalul procesului electoral, transmite Agerpres.

Dragos TudoracheFoto: Agerpres

"Ingrijorari foarte mari nu am, tocmai pentru ca eu consider ca in acest moment suntem bine pregatiti la nivelul Ministerului de Interne. (...) Nu stiu cata lume a observat hotararea de guvern pe care am adoptat-o saptamana trecuta si care acopera doua zone care generau constant (...) suspiciuni, acuze din partea unor candidati pentru modul in care se desfasura procedura de numaratoare a voturilor. Era acel moment dupa inchiderea urnelor (...). Tocmai de aceea, eu am vrut sa lucrez pe doua zone. O data, pe securizarea stampilelor, tocmai pentru a impiedica utilizarea stampilei cu mentiunea votat dupa incheierea urnelor. Exista suspiciunea ca se anulau voturi folosindu-se stampile, desi ele trebuiau puse si sigilate intr-un plic. (...) Am facut un lucru foarte simplu. Am schimbat tipul de plic. E un plic transparent in care se poate vedea daca toate stampilele sunt puse acolo, un plic care se autosigileaza, se stampileaza la inceput", a explicat Tudorache.

Al doilea element de noutate este, potrivit ministrului, inregistrarea video a intreg procesului de votare.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a raspuns intrebarilor cetatenilor in cadrul programului "De vorba cu Ministrul tau", o initiativa a Ministerului pentru Consultare Publica si Dialog Civic.