Premierul Dacian Ciolos, care a vizitat marti Centrul Tehnic Titu al Grupului Renault, a afirmat ca obiectivul guvernului este sa finalizeze autostrada Pitesti - Sibiu "cel tarziu in 2022", "daca ne tinem de calendar".

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

"Obiectivul e sa lansam licitatiile pentru proiectul tehnic in asa fel incat, daca nu in 2021, cel tarziu in 2022 sa putem finaliza acest proiect, daca ne tinem de calendar", a spus seful executivului, la intrebarile ziaristilor.

Astfel, "urmeaza sa fie finalizate studiile de fezabilitate pe anumite loturi din ea, pe capete cel putin, iar pentru acele loturi sa lansam din nou licitatii pentru proiectul tehnic, la inceputul lui decembrie. Mai spre final de an am vrem sa lansam licitatii si pentru celelalte loturi", a explicat Ciolos.

Potrivit acestuia, obiectivul este ca pana la sfarsitul anului sa se lanseze licitatiile pentru "studii de fezabilitate, pe proiecte tehnice si chiar pe inceperea de lucrari pentru cat mai multe dintre proiectele care sunt blocate dintr-un motiv sau altul".

Autostrada Putesti - Sibiu va avea o lungime de circa 120 km si un cost de realizare estimat la cca. 1,7-2,5 miliarde euro.

Citeste aici in ce stadiu se afla autostrada Pitesti - Sibiu.