Judecatorul Horatiu Dumbrava a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa-i aprobe demisia din functia de membru al Consiliului, hotararea urmand a fi luata in sedinta de joi a CSM, anunta News.ro.

Horatius Dumbrava, fost presedinte CSMFoto: AGERPRES

"Nota Directiei resurse umane si organizare privind cererea domnului Nicolae Horatius Dumbrava, judecator la Curtea de Apel Targu Mures, prin care solicita incetarea calitatii de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, prin demisie", este ultimul punct trecut pe ordinea de zi a sedintei Plenului CSM, care va avea loc joi.

Potrivit unor surse judiciare, Dumbrava urmareste sa ocupe postul de director al Institutului National al Magistraturii (INM). Conform procedurii, directorul INM este numit de catre CSM si astfel Dumbrava ar fi dorit sa evite un eventual conflict de interese, urmand sa dea un interviu in fata membrilor Consiliului.

Directorul Institutului si directorii adjuncti sunt numiti pentru un mandat de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii, de Consiliul Superior al Magistraturii, din randul personalului de instruire de specialitate juridica al Institutului, al judecatorilor si procurorilor sau al cadrelor didactice din invatamantul superior juridic, acreditat potrivit legii.

Consiliul Superior al Magistraturii a declansat procedura de ocupare a functiei de director al Institutului National al Magistraturii, aceasta fiind vacanta incepand din 20 septembrie 2016.

In vederea numirii in functie, candidatii sustin un interviu in fata Plenului CSM. Interviul consta in sustinerea planului managerial si are ca scop verificarea aptitudinilor manageriale ale candidatilor.