Raportul preliminar privitor la interventia Jandarmeriei Bucuresti in timpul marsului "Lupta pentru Basarabia"urmeaza sa fie inaintat duminica Ministerului Afacerilor Interne, au declarat pentru Agerpres surse din cadrul MAI.

Potrivit acestora, concluziile raportului preliminar arata ca dispozitivul Jandarmeriei Bucuresti ar fi respectat intocmai prevederile legale pe parcursul marsului si in timpul interventiei.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Romane un raport complet cu privire la evenimentele din Piata Victoriei, a informat, sambata, MAI.

Potrivit sursei citate, jandarmii au primit dispozitie sa nu intervina in derularea manifestatiei din Piata Universitatii, decat pentru a asigura protectia participantilor si fluidizarea traficului din zona.

Cinci persoane, printre care si unul dintre organizatorii marsului, George Simion, au fost conduse sambata la Sectia 4 Politie dupa ce, potrivit oficialilor Jandarmeriei Bucuresti, au incercat sa rupa cordonul dispozitivului de ordine in zona ''Piata Victoria''.

Patru dintre cei cinci manifestanti au fost sanctionati cu amenda contraventionala de 3.000 de lei.

Marsul de sambata a fost autorizat, potrivit Jandarmeriei, intre orele 14,00 si 17,30 pe traseul Hanul lui Manuc-Piata Universitatii-Piata Romana-Piata Victoriei, iar intre orele 17,30 si 18,00 pentru sustinerea de alocutiuni in Piata Victoriei.