Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, din pricina caderilor de stanci de pe versanti, cauzate de precipitatiile semnificative, circulatia rutiera pe DN10 Buzau - Brasov este oprita pe ambele sensuri la km 80, in zona localitatii buzoiene Siriu.

Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone este Buzau - DN10 - Cislau - DJ102B - Valenii de Munte - DN1A - Cheia - Sacele - Brasov. Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este Buzau - DN1B - Ploiesti - DN1A - Brasov.

Infotrafic anunta si ca, din cauza intemperiilor, circulatia feroviara se desfasoara ingreunat, cu restrictie de viteza de 5 kilometri pe ora in gara din municipiul Galati. Ca urmare a precipitatiilor abundente, macazurile au fost acoperite cu o cantitate mare de apa.

Din pricina apei de pe carosabil, traficul rutier se desfasoara ingreunat pe DN2 Focsani - Bacau, la km 223, intre localitatile Domnesti si Ruginesti (jud. Vrancea). Pe sensul catre Focsani, este afectata prima banda si o parte din banda numarul 2.

Din acelasi motiv, se circula usor ingreunat pe DN1B Ploiesti - Buzau, la km 31, in zona localitatii prahovene Loloiasca. Pe carosabil, nivelul apei este de aproximativ 5 centimetri.

In judetul Braila, circulatia auto pe DN21 Slobozia - Braila se desfasoara ingreunat, pe un fir alternativ, la km 62, in zona localitatii Baraganu. Un autotren a ramas imobilizat pe carosabil de noaptea trecuta, dupa ce mai multe pneuri ale acestuia au facut explozie.

Politia aminteste si ca, urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile (zapada si vant puternic), DN67C-Transalpina a fost inchis temporar intre Ranca si Obarsia Lotrului (intre kilometrii 34+500 - 59+800.