Primarul Sectorului 3 Robert Negoita este audiat miercuri dimineata la Parchetul General, informeaza Digi24, precizand ca este vorba despre suspiciunile de plagiat a tezei de doctorat. La intrare in sediul Parchetului General, Robert Negoita a spus ca nu este cercetat penal in acest dosar.

Robert NegoitaFoto: Hotnews

La iesirea de la Parchet, Robert Negoita a declarat ca titlul de doctor nu i-a adus niciun avantaj, cu exceptia cunostintelor acumulate:

  • Nu am avut niciun avantaj in afar de faptul ca mi-am imbunatatit cunostintele.
  • Au vrut sa stie daca in timpul scolii doctorale au fost nereguli. Eu i-am spus dl-ului judecator, ma scuzati procuror, ca nu a fost nimic in neregula din perspectiva mea.
  • A fost o chestie geniala¬ am vazut recent o chestie, ¬a copiat, dar nu a plagiat¬, eu nu inteleg care e diferenta
  • (Intrebat daca regreta ca si-a luat doctoratul): Regret din perspectiva faptului ca uitati ce valva se creaza din chestia asta.
  • Nu am obtinut nicodata niciun avantaj, nu l-am pus in cv-urile mele, daca nu era chestiunea asta, nici nu stiati ca sunt doctor.
  • Nu stiu daca a fost perfect (doctoratul sau - n.red.), nu cunosc detaliile, de asta am un conducator de doctorat, nu stiu daca a respectat intr-un totul procedurile. Sursele sunt, din cate stiu eu, toate.

Pe 24 iulie, Ministerul Educatiei a anuntat ca Secretariatul tehnic al CNATDCU a primit punctul de vedere al Academiei de Politie 'Alexandru Ioan Cuza', punct de vedere in care se constata plagiatul in cazul lucrarii de doctorat a lui Robert Negoita si se recomanda retragerea titlului de doctor, informeaza Agerpres.

La randul sau, Robert Negoita a confirmat procedura demarata de Comisia de Etica a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" pentru a i se retragere titlul de doctor pe motiv de plagiat, el afirmand ca singurul sau regret este ca s-a lasat tentat, in trecut, de aceasta "moda" a titlurilor academice.

Robert Negoita a devenit doctor in Stiinte Juridice in anul 2012, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", cu teza de doctorat "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social".

Jurnalista Emilia Sercan a dezvaluit ca lucrarea de doctorat semnata de Robert Negoita este integral plagiata, fiind copiata de pe Internet si site-uri de socializare.

Revenim cu informatii