Un cetatean irakian a fost declarat indezirabil pentru Romania pe o perioada de 10 ani, dupa ce a fost acuzat de "propaganda menite sa atraga coreligionari din tara noastra spre ideologia jihadista / ideologia DAESH", potrivit unui comunicat al Serviciului Roman de Informatii.

Hamad Raad Salih HamadFoto: SRI

Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce irakianul, Hamad Raad Salih Hamad., a intrat in atentia SRI "in cursul anului 2013, la scurt timp dupa sosirea in Romania in baza unei vize de studii".

"In urma masurilor informativ-operative intreprinse la nivelul SRI s-a stabilit ca suspectul a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale", se arata in comunicatul SRI.

Concret, acesta s-a remarcat printr-un profil religios radical, manifestand in repetate randuri intoleranta fata de occidentali si musulmanii siiti, deruland activitati de propaganda menite sa atraga coreligionari din Romania spre ideologia jihadista / ideologia DAESH.

La propunerea SRI, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a sesizat Curtea de Apel Bucuresti care a dispus masura declararii ca indezirabil a celui in cauza, pentru implicarea in fapte care constituie amenintari la adresa securitatii nationale.

Ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti, cetateanul strain a fost luat in custodie publica, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrari, in vederea indepartarii de pe teritoriul national.