Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat vineri seara, la Alba Iulia, ca Romania nu era pregatita sa adere la Uniunea Europeana in 2007, dar daca nu am fi intrat la momentul respectiv, nu stie daca acest lucru s-ar mai fi intamplat ulterior, transmite Agerpres.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNRFoto: Hotnews

"Adevarul e ca noi nu am fost pregatiti sa intram in Uniunea Europeana in 2007. Am liberalizat contul de capital, in conditiile de inflatie mai mare, dar daca nu intram in 2007 nu stiu daca mai intram si pentru asta imi asum toata responsabilitatea, ca eu am negociat, ca premier (in 2000 - n.r.), anul 2007 cu Romano Prodi (presedintele Comisiei Europene in 2000 - n.r.) si m-a avertizat, de atatea ori, ca nu suntem pregatiti (...) sa intram in Uniunea Europeana", a afirmat guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu a sustinut vineri seara, pe esplanada Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, o prelegere despre 'Parcursul economiei romanesti si al Bancii Nationale a Romaniei catre modernitate si, totodata, catre Europa'. Evenimentul, la care au fost prezente cateva sute de persoane, s-a desfasurat in cadrul celei de-a V-a editii a Festivalului 'Dilema veche', organizat de vineri pana duminica la Alba Iulia.