Sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat incepe marti cu probele de evaluare a competentelor de comunicare orala la limba romana, respectiv limba materna. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, intre 17 si 19 august va fi proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Ulttima proba orala - evaluarea competentelor digitale este stabilita pentru 18 si 19 august.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu.

Probele scrise incep luni, 22 august, cu proba la Limba si literatura romana. Marti, 23 august, va fi proba Limba si literatura materna, iar miercuri, 24 august, proba obligatorie a profilului.

Testele scrise se incheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului si specializarii. Afisarea primelor rezultate va fi pe 29 august, iar afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, este programata pentru 1 septembrie.

Dintre cei 42.261 de absolventi de liceu inscrisi, 27.848 provin din promotia curenta, iar 14.413 din seriile anterioare. In prima sesiune au fost declarati respinsi 41.037 de candidati.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sustinerea tuturor probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea; obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.