Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, va sustine vineri, de la ora 10,30, la Guvern, o conferinta de presa, in contextul adoptarii de catre Executiv a noii Strategii Nationale Anticoruptie 2016 - 2020, potrivit Agerpres.

Ministerul Justitiei a informat joi, printr-un comunicat de presa, ca zeci de propuneri si observatii formulate in procesul de consultare publica au fost incluse in forma finala a Strategiei.

MJ a precizat ca aproximativ 90 de institutii publice, organizatii non-guvernamentale, asociatii ale oamenilor de afaceri, societati cu capital de stat sau privat au fost consultate sau au participat la dezbaterile publice si reuniunile tehnice organizate in perioada februarie - iulie 2016.

Printre initiatorii propunerilor transmise in timpul consultarii publice din perioada 17 iunie ￯ 29 iulie se numara Consiliul Superior al Magistraturii, Cancelaria prim-ministrului, Institutul de Politici Publice, Directia Generala Anticoruptie, Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics, Expert Forum, FunkyCitizens, Centrul pentru Inovare Publica, Transparency International Romania, AmCham Romania, mai multe ministere, dar si personalitati publice, functionari sau simpli cetateni.

Propunerile au vizat majoritatea capitolelor SNA 2016 ￯ 2020, cele mai multe fiind preluate integral sau partial in forma finala a documentului. MJ a lansat in dezbatere publica, pe 17 iunie, proiectul de hotarare de Guvern privind aprobarea Strategiei Nationale Anticoruptie (SNA) 2016 ￯ 2020. In sedinta de miercuri, Guvernul a aprobat Hotararea privind aprobarea Strategiei nationale anticoruptie 2016 ￯ 2020, a seturilor de indicatori de performanta, riscurilor asociate obiectivelor si masurilor de strategie si a surselor de verificare, a inventarului masurilor de transparenta institutionala si de prevenire a coruptiei, precum si a standardelor de publicare a informatiilor de interes public.