Din cei 2 030 de elevi din clasa a VIII-a din judetul Mehedinti, 51 au absentat, miercuri, de la proba scrisa la matematica a examenului de Evaluare Nationala, informeaza Agerpres. Conducerile scolilor nu au fost informate de catre parinti care sunt motivele absentei.

ExamenFoto: Agerpres

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti, prof. Cristinel Degeratu, a declarat, pentru agentia de presa citata, ca acestia din urma si nici familiile lor nu au adus la cunostinta conducerilor scolilor cauza pentru care nu au fost prezenti in salile de examen.

"Presupunem ca ei au decis sa nu urmeze cursurile liceale si sa se inscrie la scolile profesionale", a precizat Degeratu.

Potrivit sursei citate, examenele pentru Evaluarea Nationala s-au desfasurat in 75 de centre de examen si ca aproximativ 600 de cadre didactice au fost implicate in procedurile de examinare-evaluare-testare a elevilor.

Reprezentantul IPJ Mehedinti a mai aratat ca la 1 iulie se vor afisa primele rezultate, intre orele 16,00 si 20,00 asteptandu-se depunerea contestatiilor, acestea trebuind sa fie solutionate pana in 5 iulie, cand se vor face publice rezultatele finale.