Valorile termice se vor situa in jurul medilor climatologice specifice perioadei, cu maxime cuprinse intre 15 si 22 de grade si minime intre 2 si 11 grade, informeaza Mediafax.

Cerul va avea innorari, temporar accentuate ziua, indeosebi in sud-vestul tarii si la munte, iar noaptea in regiunile sudice, unde local vor fi averse si descarcari electrice. La munte, la peste 2000 m altitudine, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita. Izolat vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla moderat, cu intensificari mai ales in sud si la munte

Bucuresti

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru inceputul lunii mai. Temperatura maxima va fi de 19...20 de grade, iar cea minima de 9...10 grade. Cerul va avea innorari, mai accentuate in cursul noptii, cand vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari.

Marti

Vremea va fi in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si indeosebi in regiunile din jumatatea sudica a tarii vor fi averse si descarcari electrice. Izolat cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si vor fi caderi de grindina.

In zona montana inalta, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si trecator, ninsoare.

Vantul va sufla moderat, cu intensificari indeosebi in sud-est si pe crestele montane. Temperaturile maxime, in scadere in majoritatea zonelor, se vor incadra intre 10 si 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 4 si 11 grade.