Fostul secretar de stat din Ministrul Agriculturii Liviu Harbuz le-a spus procurorilor ca Ioan Nicolae ar fi incercat sa il mituiasca, in 2010, prin intermediul lui Said Baaklini, potrivit Digi24.ro.

"Said Baaklini mi-a spus ca daca voi rezolva problema in doua saptamani voi avea sprijinul intregului Guvern, iar Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, este dispus sa plateasca 3 milioane euro celui care va rezolva problema", le-a declarat Liviu Harbuz procurorilor, conform rechizitoriului DNA.

Interventiile reies, potrivit anchetatorilor, si din discutiile dintre patronul Inter Agro si fostul lider PSD Gheorghe Bunea Stancu. Din stenogramele depuse in dosar reiese ca omul de afaceri i-ar fi cerut fostului presedinte al Consiliului Judetean Braila sa faca interventii in guvern astfel incat hotararea care-l favoriza sa fie adoptata cat mai repede.

Gheorghe Bunea Stancu: Si omul mi-a spus asa: Stie de ce si cum. El este unul dintre sustinatorii cu ardoare al acestui program. A vazut cu ochii lui raspunsul de la Bruxelles, in care Bruxelles-ul nu i-a dat voie pe agricultura, ca n-am avut inghet, ca n-am avut nu stiu ce (...) n-am avut si nu e de acord, il considera ajutor de stat. Dar el mi-a spus ca are o varianta pe industrie. Ai inteles? Adica sa stimuleze industria prin subventii si subventiile sa ajunga de fapt la agricultori, stii? E o chestie mascata, cum ar veni. Ai inteles?

Ioan Niculae: Nu stie, bai, nimica! (...) Deci varianta care e facuta la Ministerul Agriculturii nu e pe industrie, e pe agricultura, pe ajutorul de stat pe agricultura, datorita crizei economice. (...)

Gheorghe Bunea Stancu: Eu ti-am spus ce mi-a spus el.

Ioan Niculae: Da, da. Vorbeste povesti! Vorbeste dupa ureche, ce a declarat Sarbu acum vreo saptamana si ceva. (...) Vorbeste cu Puscas! Si zi-i... Ajutorul lui Puscas este... El a spus: Bai, pana in 3 zile sa-mi dati documentul! Pentru ca eu trebuie s-o bag, saptamana viitoare sa fie Hotararea de Guvern, iar la Bruxelles pe 23 este Consiliul de Ministri al Bruxelles-ului. Deci Geoana e pe dinafara de subiect. Vasile stie exact. Noi am fost la el saptamana asta si ne-a ajutat omul, sa stii. Un om deosebit, Puscas!

Integral pe digi24.ro