Deputatii din Comisia juridica se reunesc marti sa voteze legea darii in plata, care permite sa dai casa şi sa stingi datoria pe care o ai la banca, dupa ce la dezbaterile de saptamana trecuta au discutat forma finala a legii, dar nu au stabilit nimic nou fata de ceea ce se stia.

"Maine (n.r. marti) la ora 12.30 intra la vot in Comisia Juridica Legea DIP. E ultimul act inaintea votului final. Desi unii si-au pierdut rabdarea si mai ales increderea, vreau sa va asigur ca eu voi duce lupta mea pana la capat ca sa scoatem o lege buna, cat mai rapid aplicabila! Suntem la un pas de reusita!", scrie pe pagina sa de Facebook initiatorul legii, deputatul Daniel Zamfir.

Pana la urma, se pare ca legea darii in plata va cuprinde un plafon (nu de 100.000 de euro ci de 250.000 de euro), iar Programul Prima Casa va fi eliminat din proiect, potrivit initiatoului legii, Daniel Zamfir. Initiatorul legii considera ca legea trebuie sa se aplice si creditelor de nevoi personale cu ipoteca, in pofida criticilor venite din partea Bancii Nationale si a bancilor comerciale. Dar, in privinta acestui aspect nu s-a ajuns inca la un acord.

Legea s-a discutat luni de zile mai ales cu argumente emotionale decat cu cele logice si economice. S-au trimis in total 327 opinii din partea diferitelor parti implicate in privinta acestui proiect.