Centrul Infotrafic al IGPR a informat sambata seara ca, pe mai multe autostrazi si drumuri nationale, circulatia se desfasoara ingreunat din cauza cetii dense, informeaa Agerpres.

"Pe autostrada A1 Ramnicu Valcea - Deva, traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata densa. Intre kilometrii 290 si 370 vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri. Pe autostrada A3 Turda - Gilau, traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata, vizibilitatea fiind, sub 100 de metri si izolat sub 50 de metri. In aceleasi conditii se circula si pe autostazile A1 Bucuresti - Pitesti si A2 Bucuresti - Constanta", releva Infotrafic.

Potrivit sursei citate, in judetul Teleorman, mai afectat de ceata este DN6(E70 ), unde vizibilitatea este scazuta sub 100 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, in judetul Calarasi, ceata a redus vizibilitatea sub 100 de metri, pe DN31 Calarasi- Oltenita, iar in judetul Arad, pe DN7 Pecica-Nadlac, exista portiuni unde vizibilitatea este redusa sub 50 de metri.

"In judetul Ialomita, ceata reduce vizibilitatea pe numeroase artere rutiere, insa cel mai greu se circula pe DN 2 Urziceni-Bucuresti si pe DN3 Lehliu-Fundulea-Bucuresti, deoarece vizibilitatea este sub 50 de metri. In judetul Vaslui, pe DN24B Husi- Albita, ceata a redus vizibilitatea sub 100 de metri si, izolat, sub 50 de metri", mai arata Infotrafic.

Conform sursei mentionate, Administratia Nationala de Meteorologie a emis trei atentionari nowcasting referitoare la ceata, care determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, valabile pana la ora 9:00 ( http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637 ).

Pentru a nu fi implicati in evenimente rutiere nedorite, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane sfatuieste conducatorii auto care circula pe drumurile din judetele afectate de ceata, sa manifeste prudenta sporita la volan, sa evite depasirile, sa pastreze distanta in mers si sa foloseasca luminile de intalnire (iar daca este cazul, si pe cele de ceata).