Initiativa pentru o Justitie Curata: Mecanismul de Cooperare si Verificare reprezinta o garantie pentru continuarea reformelor in domeniul justitiei

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 28 ianuarie 2016, 17:27 Actualitate | Esenţial

Expert Forum (EFOR), Freedom House Romania si Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) considera ca Mecanismul de Cooperare si Verificare "reprezinta o garantie pentru continuarea reformelor in domeniul justitiei din Romania".

"Eliminarea unui instrument extern de audit, obiectiv si independent ar putea conduce la o blocare a progreselor inregistrare de Romania in ultimul deceniu", afirma cele trei ONG-uri membre ale Initiativei pentru o Justitie Curata.

Potrivit unui comunicat al celor trei ONG-uri, "concluziile si recomandarile cuprinse in cel mai recent raport publicat de catre Comisia Europeana in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare reflecta corect si obiectiv progresele si dificultatile legate de justitie si integritate in Romania".

"Ca si in cazul rapoartelor anterioare, activitatea Parlamentului ridica cele mai multe critici din punctul de vedere al integritatii si al respectarii procedurilor legale. Pe de o parte, Parlamentul este responsabil pentru faptul ca mai multe acte normative care ar putea finaliza procesul de implementare a Noului Cod Penal treneaza de mai bine de doi ani in procedura de dezbatere, in timp ce anumite modificari controversate au avut prioritate. Pe de alta parte, parlamentarii au contribuit la blocarea mai multor proceduri legate de ridicarea imunitatii parlamentare si au refuzat punerea in aplicare a unor decizii ale instantelor de judecata, care ar fi condus la terminarea mandatelor unora dintre membrii Parlamentului", se mai arata in acest comunicat.

Reamintim ca guvernul afirmase in urma cu o zi ca ultimul raport al Mecanismul de Cooperare si Verificare a reconfirmat progresele continue si constante inregistrate de Romania iar Comisia Europeana ar putea anunta o perspectiva de finalizare a acestei monitorizari.
[P] Programul de granturi „Raiffeisen Comunitati” se apropie de incheierea perioadei de inscriere a propunerilor de proiect, data limita fiind luni, 31 iulie 2017.

Programul este organizat de Raiffeisen Bank si a ajuns la a saptea editie, fiind primul concurs online de proiecte de responsabilitate sociala derulat de o banca din Romania. Anul acesta, programul va sprijini financiar 10 proiecte de educatie non-formala, cu scopul de a aduce o contributie pozitiva in comunitatile in care Raiffeisen Bank este prezenta. Proiectele castigatoare vor primi granturi in valoare de 45.000 lei/proiect, echivalentul a aproximativ 10.000 de euro.

525 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version