Noul premier al Republicii Moldova, Pavel Filip, face marti o vizita la Bucuresti, urmand sa se intalneasca atat cu presedintele Klaus Iohannis, cat si cu premierul Dacian Ciolos, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 10.15 Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a sosit la Palatul Victoria unde are o intrevedere cu omologul sau roman, Dacian Ciolos.

Potrivit programului premierului Dacian Ciolos dat publicitatii de catre Executiv, cei doi prim-ministri se vor intalni la ora 10.00. Doua ore mai tarziu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, il va primi pe oficialul moldovean la Palatul Cotroceni.

Partea romana nu a oferit detalii despre agenda convorbirilor, aceasta fiind anuntata insa de Guvernul de la Chisinau.

"Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, si omologul sau roman, Dacian Ciolos, au convenit in cadrul unei convorbiri telefonice sa se intalneasca marti, 26 ianuarie, la Bucuresti, pentru a discuta pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relatiilor bilaterale moldo-romane, precum si a actiunilor ce urmeaza a fi intreprinse de catre cele doua guverne in vederea impulsionarii procesului de implementare a initiativelor si proiectelor convenite intre Chisinau si Bucuresti. Cei doi premieri vor discuta, de asemenea, despre agenda de reforme stabilita in Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeana", a anuntat, sambata seara, Biroul de presa al Guvernului Republicii Moldova.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare, la inceputul lunii noiembrie 2015, Legea pentru ratificarea Acordului privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si R.Moldova, considerand ca promulgarea nu este oportuna cata vreme nu exista certitudinea continuarii procesului de reforme.

Parlamentul moldovean a aprobat miercurea trecuta Guvernul condus de Pavel Filip, un vicepresedinte al Partidului Democrat, aflat la putere, insa votul a fost urmat de proteste violente la sediul Legislativului.

Membrii noului Guvern au depus juramantul, in cursul noptii de miercuri spre joi, la sediul Presedintiei. Zeci de mii de oameni au participat, duminica, la manifestatii in centrul Chisinaului, contestand Guvernul Pavel Filip si cerand organizarea de alegeri parlamentare anticipate.