Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a sanctionat, vineri, CFR si RADET cu amenzi de 70.000 de lei dupa ce a primit sute de sesizari in acest sens. CFR a fost amendata cu 50.000 de lei pentru conditiile improprii de calatorie, dupa ce, weekend-ul trecut, sute de calatori s-au plans ca temperaturile din tren ajungea la 0 grade. In schimb, RADET a fost amendata cu 20.000 de lei pentru lipsa furnizarii caldurii si furnizarea acesteia sub parametri normali, scrie Agerpres.

Caldura pentru bucuresteniFoto: AGERPRES

In perioada 31 decembrie - 6 ianuarie, bucurestenii din cartierele Militari si Drumul Taberei au fost afectati de scaderea temperaturilor din apartamente. RADET a furnizat agentul termic sub parametri normali, dupa ce a reclamat o avarie in sistemul de distributie.

Vineri, situatia s-a repetat pentru locuitorii din 100 de blocuri din cartierul Militar. Acestia au ramas fara apa calda si caldura dupa ce o conducta veche a fost avariata in zona Vasile Milea - Uverturii.

In cazul CFR, principalele nereguli constatate in Gara de Nord au vizat vagoanele in circulatie cu zapada la capetele frontale, vagoane de dormit in care apa s-a scurs din plafon, instalatii nefunctionale la toalete, dar si intarzieri de pana la 90 minute, neinformarea consumatorilor cu privire la aceste intarzieri si lipsa explicatiilor in legatura cu aceste intarzieri.