"Si, ca sa pun capac la ticalosia si nepriceperea mea, marturisesc public, sus si tare, faptul ca nu am izbutit sa vad unde ar fi satanista melodia "The day we die". Dimpotriva, dincolo de stilul vocal - pe care il inteleg, dar care imi este incomod - cantecul are un subiect perfect ortodox", scrie preotul Mihai Aldea, unul dintre cei mai cunoscuti duhovnici tineri din Capitala, pe contul sau de facebook. Parintele s-a facut remarcat ca fiind una din primele voci din Biserica care a luat atitudine impotriva campaniei "ultracredinciosilor de pe forumuri" care acuzau un "concert si practici sataniste" vineri seara in Clubul Colectiv.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fragment din postare:

"Si, ca sa pun capac la ticalosia si nepriceperea mea, marturisesc public, sus si tare, faptul ca nu am izbutit sa vad unde ar fi satanista melodia "The day we die". Dimpotriva, dincolo de stilul vocal - pe care il inteleg, dar care imi este incomod - cantecul are un subiect perfect ortodox:

nu suntem numere, suntem oameni vii, iar ziua in care ne vom da batuti si vom accepta sa devenim numere, vom accepta sa fim sclavii sistemului, este ziua in care vom muri.

Mi-a placut mesajul acestui cantec! Foarte mult!

Habar nu am de celelalte melodii ale albumului, dar mesajul acestei melodii este, din punctul meu de vedere, perfect ortodox.

Iar comentariile pe tema ale unora - privitoare la "premonitia" din aceasta melodie - tin de o boala cumplita a datului cu parerea despre ceea ce nu stim. Barfa, susana, prostie.

Ca si cele despre presupusa "petrecere satanista" de la Colectiv si altele asemenea, toate bazate pe "auzenii".

Ooo, sigur, nu a fost o vecernie sau o litie acolo la club. A fost o petrecere, da. Si vineri seara, corect. Dar de aici si pana la "sarbatoare satanica" si alte asemenea aberatii este o uriasa distanta.

Pe care multi asa-zisi ortodocsi - oameni care ar trebui sa fuga de barfa ca de dracu - nu s-au sfiit s-o treaca. Autoritar, tupeist, fara pic de empatie, fara dragoste, fara mila."

Preot Mihai Aldea, pe facebook.