Bursa din China si-a extins avansul joi dupa ce investitorii s-au inghesuit sa cumpere actiuni-vedeta, crescand volumul tranzactiilor la cel mai mare nivel din ultimele trei luni, informeaza Reutes.

Bursa din ShanghaiFoto: Flickr / Aaron Goodman

Indexul CSI300 ce contine cele mai mari companii din Shanghai si Shenzhen a crescut cu 2.1 pana la 3.705.97, iar Shanghai Composite Index a crescut cu 1.9 pana la 3,522.82.

Volumul schimburilor in Shanghai a ajung la 553,255 de tranzactii, cel mai mare nivel din 28 iulie.

"Castigurile au scazut mai tarziu probabil datorita unor marcari de profit, ceea ce e normal." a declarat Du Changchun, analist la Northeast Securities din Shanghai. "Cred ca bursa va creste in continuare, chiar si cu cateva fluctuatii" a mai adaugat acesta.

Analistii considera ca axarea pe cele mai importante actiuni din Shanghai a fost inspirata de planurile unei reforme a intreprinderilor detinute de state si a altor tentative de revenire a economiei din China. “

Avansul de ieri de pe actiunile caselor de brokeraj a atras foarte multi bani pe piata, sprijinind cresterea de astazi" a declarat Liu Jingde, analist la Cinda Securities din Beijing.

Investitiorii offshore nu au fost vizibili, indexul Hang Seng a ramas neschimbat la 23,051.04, iar China Extreprises Index a crescut cu 0.5%, pana la 10,617.67.