Mihai Razvan Ungureanu a fost validat de Parlament in functia de director al Serviciului de Informatii Externe, printr-o decizie luata cu 295 de voturi pentru si 23 impotriva. Ungureanu a depus juramantul in fata parlamentarilor.

Inainte de votul din plen, fostul sef al diplomatiei romane a afirmat ca, in calitate de director al SIE, "nu concepe sa apere decat interesele nationale".

Mihai Razvan Ungureanu a fost propus la conducerea serviciului de catre presedintele Traian Basescu, dupa ce postul a ramas vacant in urma demisiei lui Claudiu Saftoiu.

Am incredere in vocea puternica a Romaniei.

Mihai Razvan Ungureanu, seful SIE

Marti, comisiile reunite de aparare şi pentru controlul SIE au avizat, cu unanimitate de voturi, numirea fostului ministru de externe la sefia serviciului secret.

Pentru confirmarea lui Ungureanu in acest post era nevoie de votul favorabil al majoritatii deputatilor si senatorilor.

Dupa validarea sa in functie, Ungureanu a declarat ca inca nu si-a stabilit prioritatile, dar e convins ca serviciul va "merge spre bine", ca orice institutie din Romania.

"Dati-mi intai timp sa vad exact despre ce este vorba, sa stim care e momentul de la care pornim. In orice caz, cum am spus si ieri in audieri, important este ca Romania sa poata fi perceputa si nu in ultimul rand sa poata fi activa pe plan extern, asa cum arata exigentele noastre si asa cum o cer asteptarile noastre", a declarat Ungureanu.

Fostul ministru de externe a adaugat ca are incredere "in vocea puternica a Romaniei" si s-a aratat convins ca "destinul nostru are nevoie de energie si aceasta energie trebuie manifestata in orice institutie naionala".

Reprezentantii partidelor parlamentare si-au exprimat multumirea pentru faptul ca postul vacant de director al SIE a fost ocupat si au sustinut ca Mihai Razvan Ungureanu se va dovedi un bun profesionist in noua sa functie.