Cunoscutul revolutionar Dan Iosif, deputat PSD, a incetat din viata, miercuri dimineata, la varsta de 57 de ani. El a murit de cancer pulmonar. In ultima perioada incercase tratamente noi pentru a invinge boala. Potrivit Antena 3, el nu a murit in tara, ci la o clinica din Siberia specializata in tratarea cancerului.

S-a nascut la 14 octombrie 1950, era necasatorit si avea doi copii. S-a remarcat in timpul revolutiei din 1989, fiind unul dintre liderii manifestantilor din 21 dcembrie de la Intercontinental si a fost unul dintre cei care au intrat in sediul cladirii Comitetului Central al PCR la 22 decembrie. Dupa Revolutie a fost cunoscut tot timpul ca un apropiat al lui Ion Iliescu. De altfel, el a fost si consilier prezidential.

Ion Iliescu si Petre Roman au declarat la Antena 3, ca Dan Iosif va ramane o figura emblematica a Revolutiei Romane. Ion Iliescu a mai spus ca luptat cu tenacitate si cu discretie impotriva bolii, pe care a sperat pana in ultima clipa ca o va invinge. Dan Iosif promisese, in ultima vreme, ca va face dezvaluiri despre desfasurarea Revolutiei.

Parlamentarii au tinut un moment de reculegere, in deschiderea sedintei comune de validare a lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE.