Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor, care a decedat luni, la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, a fost depus, marti, la pranz, la Biserica "Sfantul Gheorghe Nou" din Bucuresti, potrivit Mediafax. Sute de oameni au venit sa aduca un ultim omagiu, iar o coroana de flori a fost trimisa din partea Administratiei Prezidentiale.

Senatorii au tinut, marti, un moment de reculegere in memoria lui Corneliu Vadim Tudor, la propunerea senatorului UNPR Serban Mihailescu.

"Se impune un moment de reculegere in favoarea lui Vadim Tudor, fost senator, vicepresedinte al Senatului, candidat la presedintie, asa ca va rugam sa pastram un moment de reculegere", a propus senatorul Serban Mihailescu.

Coroana de flori, trimisa de Administratia Prezidentiala

Administratia Prezidentiala a trimis, marti, o coroana de flori la Biserica "Sfantul Gheorghe Nou" din Bucuresti, unde sicriul cu trupul neinsufletit al fostului senator Corneliu Vadim Tudor a fost depus in cursul zilei.

Totodata, Patriarhia Romana a transmis o scrisoare de condoleante catre familia fostului senator, care a incetat din viata, luni, la varsta de 65 de ani.

Sute de oameni au venit, marti, sa-i aduca un ultim omagiu lui Corneliu Vadim Tudor, la Biserica "Sfantul Gheorghe Nou", acestia depunand flori la capataiul fostului senator.

Ordinea publica in zona bisericii este asigurata de Jandarmeria Romana.

Parohul Bisericii Sf. Gheorghe: Corneliu Vadim Tudor si-a dorit sa fie prohodit aici, ca si Eminescu

Preotul paroh al Bisericii Sfantul Gheorghe cel Nou din Capitala, unde este depus sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor, spune ca a fost dorinta fostului senator sa fie depus in acest lacas de cult intrucat la aceeasi biserica "a fost prohodit" si Mihai Eminescu.

"Slujba de inmormantare se va desavarsi in aceasta biserica voievodala, ctitorie brancoveneasca, de altfel dupa dorinta domnului Corneliu Vadim Tudor, care atunci cand venea sa se inchine la moastele Sfantului Martir Constantin Brancoveanu si la moastele Sfantului Ierarh Nicolae, si o facea deseori, imi spunea ca daca se va intampla vreodata sa plece din lumea aceasta sa nu uit ca dorinta dumnealui expresa este ca el sa fie prohodit in aceasta biserica a marelui martir si sfant Constantin Brancoveanu, pentru ca tot aici a fost prohodit si marele nostru poet national Mihai Eminescu, in ziua de 17 iunie 1889", a declarat, marti, preotul paroh al bisericii, Emil Nedelea Caramizaru.

Preotul a mai spus ca joi, dupa slujba de inmormantare care va fi oficiata in biserica, sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor va fi dus la Cimitirul Ghencea civil la dorinta familiei, cortegiul urmand sa opreasca pentru scurt timp in fata cladirii Parlamentului.

Sora lui Corneliu Vadim Tudor a spus ca acesta se simtea rau de trei zile, dar nu a vrut sa mearga la spital.

"Ieri dimineata (luni dimineata - n.r.), i s-a facut din nou rau, nu a vrut sa chemam salvarea, dar cand a vazut ca nu mai are aer si se sufoca, a chemat el singur salvarea. Nu am mai stat sa astept, l-am urcat in masina si intr-un minut am fost la Spitalul Militar. Cand s-a dat jos de pe masa, cu perfuziile, el era lucid, iar dintr-o data a facut stopul cardiac, din care nu a mai iesit", a spus sora lui Vadim Tudor.

"Cred ca cea mai mare dorinta a lui ar fi fost ca noi sa ducem Romania Mare mai departe", a spus si una dintre fiicele lui Corneliu Vadim Tudor.

De cand sicriul a fost depus la Biserica "Sfantul Gheorghe Nou", zeci de persoane au venit sa-i aduca un ultim omagiu fondatorului PRM.

Corneliu Vadim Tudor, in varsta de 65 de ani, a murit, luni, in Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus dupa ce i s-a facut rau.

Corneliu Vadim Tudor s-a nascut in 28 noiembrie 1949, in Bucuresti, era scriitor, politician si jurnalist. A fost fondatorul Partidului Romania Mare, fost membru al Parlamentului European si fost senator.