Un barbat in varsta de 36 de ani, prins in flagrant in timp ce primea in numele altei persoane suma de 5.000 de euro, pretinsa in schimbul promisiunii de a interveni intr-un dosar penal, a fost retinut pentru 24 de ore si va fi prezentat marti in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva, informeaza Agerpres.

Flagrantul a fost organizat de ofiterii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Pitesti, in urma unei sesizari formulate de victima.

"In fapt, la data de 23 august, politistii au fost sesizati de catre partea vatamata despre faptul ca a fost contactat telefonic de un barbat care, recomandandu-se ca avand o calitate oficiala si autoritate in cadrul unui dosar penal, a solicitat suma totala de 20.000 de euro, pentru a interveni in cursul anchetei. Astfel, sub indrumarea si supravegherea politistilor, partea vatamata a dat curs solicitarilor apelantului", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges.

Actiunea de prindere in flagrant a persoanei desemnate sa ridice o parte din suma solicitata a fost organizata luni seara, la Bucuresti.

Suspectul care a primit cei 5.000 de euro a fost identificat, imobilizat si condus la sediul Politiei Municipiului Pitesti pentru audieri. In urma audierilor, barbatul de 36 de ani a fost retinut pentru complicitate la inselaciune.