Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de politie Gheorghe Ionescu, informeaza un comunicat al Cotroceniului.

"Astfel, in semn de inalta apreciere pentru devotamentul si profesionalismul de care a dat dovada in slujba legii, indeplinindu-si datoria cu pretul sacrificiului suprem, Presedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul National 'Serviciul Credincios' in grad de Cavaler subinspectorului de politie Gheorghe Ionescu", noteaza sursa citata.

Decorarea a fost facuta la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate nationala, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Politistul ranit grav acum trei saptamani de omul de afaceri turc a decedat vineri dimineata la spitalul Floreasca.

Abdullah Atas va fi acuzat de omor calificat, in urma decesului politistului Gheorghe Ionescu, riscand o pedeapsa de 15 - 25 de ani de inchisoare sau detentiune pe viata, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

In noaptea de 2 spre 3 august, Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale politistului si l-a acrosat cu masina, dupa care l-a purtat pe capota 400 de metri. Agentul a cazut apoi pe partea carosabila.