Raport SUA: Avocatul Poporului a avut putere limitata, fara autoritate pe drepturile cetatenilor

de Ionut Baias     HotNews.ro
Vineri, 26 iunie 2015, 0:32 Actualitate | Esenţial

Avocatul Poporului a avut putere limitata si, desi este singura institutie care poate contesta ordonante de urgenta la Curtea Constitutionala, nu a contestat mai multe ordonante controversate, in pofida apelurilor insistente ale societatii civile, potrivit Raportului Departamentului de Stat.

In Raportul Departamentului de Stat american pe anul 2014 privind "Practici in materie de drepturile omului", la capitolul "Corpuri guvernamentale de drepturile omului" se arata ca Avocatul Poporului a avut putere limitata si nu a avut autoritatea de a proteja drepturile constitutionale ale cetatenilor in cazuri care au necesitat actiune judiciara.

Potrivit documentului, institutia a procesat 4.918 plangeri in cursul primelor sase luni ale anului, potrivit Mediafax.

"Desi Avocatul Poporului este singura institutie care poate contesta ordonante de urgenta la Curtea Constitutionala, nu a contestat mai multe ordonante controversate, in ciuda apelurilor insistente ale societatii civile. Ambele camere ale Parlamentului au comisii pe probleme de drepturile omului. Acestea au sarcina de a elabora rapoarte asupra proiectelor de lege care vizeaza probleme de drepturile omului. Membrii acestor comisii au exprimat de obicei opiniile partidelor, in loc sa abordeze problemele in mod obiectiv.

In raport se face referire si la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), "agentie guvernamentala independenta aflata sub control parlamentar, care pana la 1 septembrie a primit 370 de petitii publice de discriminare".

"CNCD a functionat cu cooperarea Guvernului, iar in majoritatea cazurilor acesta si partidele politice nu au intervenit in activitatea acestei institutii. Conform CNCD si Avocatului Poporului, niciuna dintre institutii nu a primit resurse adecvate. In general, observatorii au considerat CNCD eficient, iar majoritatea observatorilor au considerat Avocatul Poporului inactiv, in ciuda numarului mai mare de angajati, in special dupa numirea unui nou avocat al poporului, in luna mai. Atat CNCD, cat si Institutia Avocatul Poporului publica rapoarte anuale de activitate.


[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

240 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri