HARTA INTERACTIVA Prezenta militara americana in Romania: cati soldati si ce armament au trimis SUA pentru a asigura securitatea Romaniei fata de amenintarile Rusiei

de Cristian Pantazi, Victor Cozmei     HotNews.ro
Joi, 25 iunie 2015, 19:52 Actualitate | Esenţial


Militari americani urcand intr-un elicopter Black Hawk
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
SUA vor aduce in Romania si alte cinci tari 250 de tancuri, vehicule armate Bradley si alte unitati de armament greu, totul pentru intarirea flancului estic in fata amenintarii Rusiei. Dar implicarea militara a SUA in asigurarea securitatii Romaniei e un proces inceput odata cu aderarea la NATO si accelerat in ultimul an, cand sute de militari americani au participat la exercitii in Romania pe mare, pe uscat si in aer. Pe langa exercitiile periodice, militari americani sunt pozitionati permanent in Romania, iar scutul de la Deveselu este o investitie majora in securitate.

---

Potrivit Comandamentului SUA in Europa, in acest moment in Romania se afla circa 620 de militari americani: circa 160 de soldati implicati in misiuni de antrenament in sustinerea Operation Atlantic Resolve; 260 de puscasi marini in cadrul operatiunilor din Black Sea Rotational Force; 200 de membri ai fortelor aeriene americane.

De la inceputul lunii martie 2014, SUA s-au angajat atat bilateral, cat si in cadrul NATO, in masuri care sa reasigure aliatii europeni de angajamentul fata de apararea colectiva, stipulata de Articolul 5 al Tratatului NATO. Alaturi de aliatii NATO, SUA au stabilit prin rotatie o prezenta aeriana, terestra si navala neintrerupta, in tarile baltice si din Europa de Est.

In iunie 2014, president Barack Obama a anuntat initiativa SUA pentru asigurarea aliatilor din Europa in fata politicii agresive a Rusiei. European Reassurance Initiative (ERI) este finantata cu aproape un miliard de dolari.

HARTA INTERACTIVA - Prezenta militara americana in Romania in ultimul an


*Click pe elementele de pe harta pentru detalii
Vizualizare hartă mai marePrezenta permanenta:

Avion american la baza Mihail Kogalniceanu
Foto: US Army
1. Baza de la Mihail Kogalniceanu. Este o baza militara aeriana romana care gazduieste facilitatile si fortele militare americane, participante la exercitii comune cu militarii romani. In 2015 au fost dizlocati la Mihai Kogalniceanu peste 500 de puscasi marini si marinari ai Batalionului 2, Regimentul 8 Infanterie Marina. Baza Kogalniceanu este de asemenea gazda pentru avioanele de transport americane care aduc trupe si armament din Afganistan, in drumul spre SUA.

2. Baza de la Deveselu, care va gazdui elementele scutului american antiracheta. Trei baterii, cu 24 de rachete interceptoare SM-3 vor fi amplasate in facilitatea americana din cadrul Bazei aeriana romaneasca de la Deveselu (Judetul Olt). In facilitatea americana, personalul va fi reprezentat de circa 200 de militari, angajati civili si personal contractant. Marina americana a preluat comanda bazei militare de la Deveselu in octombrie 2014. Elementele scutului antiracheta vor fi functionale pana la finalul acestui an.

Alt obiectiv militar NATO cu prezenta americana semnificativa este Centrul de excelenta NATO in domeniul HUMINT (intelligence militar) de la Oradea. Functioneaza sub directa coordonare a Comandamentului Militar NATO si al Comandamentului Strategic Aliat pentru Transformare (SACT). Directorul adjunct al Centrului este american. Aici sunt instruiti spionii militari ai fortelor NATO.

Ce urmeaza:

Blindat Stryker in drum spre poligonul Cincu
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Armament greu american in Romania. Secretarul american al Apararii, Ash Carter, a anuntat ca SUA vor pre-pozitiona in sase tari est-europene (Romania, Bulgaria, Polonia si tarile baltice) armament greu: 250 de tancuri, vehicule de lupta Bradley si mortiere cu autopropulsie si echipamentul de lupta blindat asociat.

Doua centre NATO in Garnizoana Bucuresti. Parlamentul Romaniei a aprobat o solicitare a presedintelui Klaus Iohannis privind aprobarea infiintarii Unitatii de Integrare a Fortelor NATO, sub denumirea NATO Force Integration Unit (NFIU), si a Comandamentului Multinational de Divizie, cu indicative de unitate militara, pe teritoriul Romaniei, in Garnizoana Bucuresti.


Participarea militarilor si tehnicii militare americane la exercitiile desfasurate in ultimul an in Romania in cadrul Operation Atlantic Resolve


    > Exercitii terestre:

Urmeaza Exercitiul Saber Guardian / Rapid Trident 15: (20-31 iulie). Exercitii in Romania si Ucraina.

Exercitiul Platinum Eagle (18-28 mai, Babadag)
. Exercitiu cu militari americani, bulgari si romani.

Convoiul Cavaleriei de blindate americane in drum spre Cincu
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Operatiunea Marsul Cavaleriei: (13-14 mai). 350 militari americani si 80 vehicule de lupta au marsaluit prin Romania, de la Baza Mihail Kogalniceanu la baza Cincu. Marsul Cavaleriei a fost urmat de exercitiul "Sarmis 15" (Cincu), la care au participat militari americani, canadieni, britanici si romani.

Exercitiul Saber Junction 15: (23 martie - 31 aprilie, Smardan). Exercitiu cu peste 4.700 de participanti din 17 tari desfasurat simultan in Germania, Lituania si Romania.

Exercitiul Rubicon: (13-21 noiembrie 2014, Campia Turzii si Cincu). Circa 100 parasutisti americani si romani au participat la un exercitiu combinat.

Naval Infantry Intro to Communications: (10-14 noiembrie 2014, Constanta).
Exercitii de comunicatii cu militari romani si puscasi marini americani.

Exercitiul Phoenix Resolve: (3-22 noiembrie 2014, Babadag). 200 de parasutisti americani au facut exercitii impreuna cu militarii romani.

Platinum Lynx 15.3: (2-7 noiembrie 2014, Focsani). Exercitii cu puscari marini americani si militari romani.

Platinum Lynx 14.6: (29 septembrie - 3 octombrie 2014, Miercurea Ciuc). Exercitii in conditii dificile din zona montana cu puscasi marini americani si militari romani.

Militari americani, exercitii in Romania
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
CINCU-14 Combined Live-Fire Exercise: (15-26 septembrie 2014, Cincu). Exercitiu comun romano-american

Exercitiul Platinum Lynx 14-5: (5-16 mai 2014). Exercitiu comun romano-american

Exercitiul Platinum Eagle 14: (29 aprilie - 24 mai). Exercitiu comun cu militari din SUA, Romania, Bulgaria, Armenia si Macedonia.


    > Exercitii aeriene

Theater Security Package, Romania - Intre 30 martie si 30 iunie la Campia Turzii au facut exercitii militare nu mai putin de 12 aeronave de atac la sol A-10 Thunderbolt II, la pachet cu 200 de aviatori din cadrul escadrilei 345 Expeditionary Fighter.
 II

Flying Training Deployment, Romania - Martie 16-27.
sase avioane de vanatoare F-16J si 100 de aviatori din cadrul Escadrilei de lupta 52 din Baza Aeriana germana de la Spangdahlem  au participat in Romania, impreuna cu fortele aeriene romane, la un exercitiul militar aerian la baza de la Campia Turzii. Fortele aeriene americane au primit si sprijinul Aripii de Operatiuni la Sol 435 .


    > Exercitii navale in Marea Neagra si stationari in Portul Constanta

Distrugatorul USS Jason Dunham
Foto: cne-cna-c6f.dodlive.mil
USS Laboon (DDG 58) - 21 iunie 2015 - Distrugatorul purtator de rachete dirijate din clasa Arleigh Burke a sosit in Marea Neagra, in cadrul unei misiuni de promovare a pacii si stabilitatii in regiune.

USS Jason Dunham (DDG 109) -  Aprilie 2015 - Distrugatorul purtator de rachete dirijate din clasa Arleigh Burke a participat  la doua exercitii bilaterale in Marea Neagra, alaturi de nave romane, respectiv bulgare. Fotogalerie aici.

USS Cole (DDG 67) - Februarie 2015
- Distrugatorul purtator de rachete dirijate din clasa Arleigh Burke a participat  la un exercitiu NATO Underway Engagement impreuna cu fregata Marasesti a Fortelor Navale Romane. Distrugatorul a facut si o escala la Constanta timp de patru zile.  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19364182-distrugatorul-uss-cole-efectuat-exercitiu-nava-romaneasca-marea-neagra.htm

Comandantul USS Donald Cook saluta Fregata Marasesti (F 111)
Foto: Navy.mil
USS Donald Cook (DDG 75) - Pe 11 ianuarie 2015, distrugatorul purtator de rachete dirijate din clasa Arleigh Burke a paritcipat la un exercitiu cu fregata ucraineana UKRS Hetman Sahaidachny (U130), iar pe intreaga durata a lunii februarie nava americana a patrulat in Marea Neagra.

USS Ross (DDG 71) - Noiembrie 2014 - Distrugatorul purtator de rachete dirijate din clasa Arleigh Burke a participat  la un exercitiu bilaterla in Marea Neagra alaturi de Fortele Navale Romane.

USS Cole (DDG 67) - Octombrie 2014 - Distrugatorul american a participat pe 16 octombrie la un exercitiu cu fregata turceasca  TCG Salihreis (F 246) de tip Barbaros, iar pe 21 octombrie a poposit la Constanta udne a stationat doua zile.

USS Mount Whitney (LCC 20) - Octombrie 2014 -  Nava de comanda USS Mount Whitney (LCC 20), cea mai noua nava amiral a Flotei a 6-a a Statelor Unite din Marea Mediterana, a intrat in Marea Neagra pe 11 Octombrie si a acostat si in Constanta, acolo unde marinarii americani au participat la mai multe evenimente cu carcater social. Pe 23 Octombrie nava a parasit Constanta.

Exercitiul naval Sea Breeze 14 - Septembrie 8-10 - Circa 280 de militari americani si forte din Ucraina, Georgia, Romania si Turcia, impreuna cu doua nave NATO au participat la deja cea de-a 17-a editie a acestui exercitiu naval.

USS Taylor (FFG 50) - Aprilie-Mai 2014 - Fregata purtatoare de rachete dirijate a participat in Marea Neagra la o serie de operatiuni, angajandu-se in exercitii navale cu fortele maritime turcesti si a facut vizite-n port in Constanta si in Batumi, Georgia.

USS Donald Cook - Aprilie 2014 - Distrugatorul purtator de rachete dirijate din clasa Arleigh Burke a participat la o serie de actiuni in Marea Neagra impreuna cu Fortele Navale Romane si Fregata americana USS Taylor.

Distrugatorul USS Truxtun
Foto: Ambasada SUA
USS Truxtun (DDG 103) - Martie 2014 - In mijlocul evenimentelor din Crimeea si Ucraina, nava USS Truxtun, distrugator purtator de rachete dirijate din clasa Arleigh Burke, a condus operatiuni in Marea Neagra, participand si la un exercitiu cu fortele navale romane si bulgare. Distrugatorul a facut o vizita de port in plus la Varna, acolo unde a gazduit la bord o cofnerinta cu ofiteri romani si bulgari si, ulterior, a participat la un al doilea exercitiu naval.

Sursa datelor: Comandamentul SUA in Europa
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

44834 vizualizari

 • -52 (80 voturi)    
  Ce sentiment... (Joi, 25 iunie 2015, 20:23)

  echidistantul_ [utilizator]

  Ce sentiment ciudat ...sa traiesti intr-o tara cotropita de forte armate straine. Si Ceausescu opunea o rezistenta dupa acel august '68... astia de azi nu zic nici mac.
  • +52 (70 voturi)    
   Băi, distrusule! (Joi, 25 iunie 2015, 20:35)

   _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   Soldații ăia sint aici să ne apere în caz că rușii vin peste noi.
   Soldații ăia au curățat plaja la Mamaia, asta îți pare ție cotropire???
   • -6 (20 voturi)    
    Si minerii.... (Vineri, 26 iunie 2015, 12:57)

    echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

    Asa-i... si minerii plantau panselute in Piata Universitatii. Si ne aparau de golani si de aia cu blugi, barba si valuta :P. Iti meriti soarta de sclav. Pacat de cei care mai gandesc.
    • +1 (1 vot)    
     Sclav? (Duminică, 28 iunie 2015, 20:14)

     GorillaKilla [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

     Sclav esti tu, postac putinist!
  • +52 (64 voturi)    
   ahaaaa (Joi, 25 iunie 2015, 20:36)

   torna_fratre [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   daca acum este cotropire in '44 cand rusii au intrat in Bucuresti pe tancuri cum se cheama?vizita prieteneasca?
   Vad ca mai esti nostaglic si dupa Ceausescu...
   Hai mars in Rusia!!!!!!!!
  • +37 (47 voturi)    
   :) (Joi, 25 iunie 2015, 20:49)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   Presupun ca n-ai avut ocazia sa "gusti", macar ca adolescent, anii de dinainte de 89.
   - tehnica militara romaneasca era preponderent ruseasca
   - cea mai forte valuta era rubla ruseasca
   - cel mai important partener economic al Romaniei era rusia
   - limba straina obligatorie in scoli era rusa
   - biografia lui stalin era materie obligatorie de studiu
   - orase si strazi romanesti aveau nume rusesti
   - rusia era denumita oficial "poporul frate"
   • +9 (13 voturi)    
    Apai io nu stiu din ce parte a tarii esti matale (Vineri, 26 iunie 2015, 13:04)

    potaissa [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

    Eu in 1989 aveam 18 ani ,intrasem la facultate in vara , iar din Septembrie eram in armata.Deci:
    - tehnica militara era intr-adevar ruseasca
    - cea mai tare valuta la noi in Ardeal era marca germana si dolarul
    - cele mai multe contracte ale economiei eraiu facute cu RDG ,tarile arabe si cele africane. la rusi mergeau doar cerealele
    - Am avut franceza din clasa a 2-a ,engleza din a 5-a ,puteanm alege intre engleza si germana ,dar germana vorbeam acasa...
    - in rest cam asa era , asta e adevarul.
    • 0 (4 voturi)    
     Inseamna ca esti cam de-o varsta cu mine, ... (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 15:48)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui potaissa

     ... da' ai trait intr-o realitate paralela. Ce zici matale e de dupa '89.

     Inainte de '89 daca erai prins cu valuta vestica intrai la parnaie.

     Drept e, in anii '80 nu mai se ducea nimic la rusi, ca eram deja atat de saraci si produceam chestii atat de proaste ca nici rusii nu le mai voiau. Da' daca ii intrebi pe-ai tai (daca mai traiesc) cum era prin '50-'60, o sa-ti zica ca la rusi se ducea tot, si nici macar trenurile nu mai veneau inapoi.

     Si matale probabil c-ai prins alte limbi straine, da' la majoritatea claselor de generala rusa era intr-adevar obligatorie.
     • 0 (0 voturi)    
      anii 75 (Luni, 29 iunie 2015, 3:05)

      Wiig [anonim] i-a raspuns lui Eu the first

      Engleza si franceza
      Treba cu rusa obligatorie a fost probabil pana prin ~60 70' ca in 70 nu mai era.
      Posibil sa fi fost de la schimbarile lui ceasca cand a taiat-o cu rusii si s-a opus in problema invadarii Cehoslovaciei. A fost o chestie de tupeu nebun, daca rusii ne invadau atunci nu aveam nici o sansa, nu ar fi sarit nimeni.
      Dupa aia si Nixon a vizitat Romania.
      Cum a fost ceasca, dar a matrasit rusii din tara, chiar daca am plati cat nu face, sa fi ramas cu rusii pe cap aici in pana incoace, n-ar fi fost nici o sansa de evenimente gen 89'
   • -2 (14 voturi)    
    Tinere... (Vineri, 26 iunie 2015, 13:05)

    echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

    Armata cotropitoare ( care si atunci se numea "aliata") a intrat in '45. A urmat epurarea in randul oamenilor politici adversari, a oamenilor de afaceri, a chiaburilor si a celor cu origine sociala nesanatoasa in anii '50. In tot acest timp, populatia aplauda dubele negre de pe margine si se bucurau de binefacerile "aliatilor", de moartea dusmanului de clasa corupt, de disparitia chiaburilor. (si acuma multi rad tamp cand vad catusele puse la comanda straina) In anii '60-'70 la sate a aparut curentul electric, radioul, mecanizarea agriculturii. In orase se construiau fabrici si toti cei care acceptau regimul se bucurau de casele noi si de locurile de munca. (si acuma sunt multi care se bucura de un loc la multinationala si un credit ipotecar).
    Dar au venit anii '80 cand si-au dat seama toti ca armata aliata, "eliberatoare" a adus dupa ea ciuma rosie.
    Asa ca, tinere, oricine ai fi tu, nu te bucura cand vezi tancuri straine in tara ta. Dupa un timp o sa iti dai si tu seama ca au venit sa apere interesul LOR in dauna binelui tau.
   • 0 (0 voturi)    
    raspuns lui ampersand si echidistantul (Vineri, 19 februarie 2016, 21:31)

    ComanNicolae [anonim] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

    In 1958 toamna, trupele sovietice au fost scoase din Romania. Apoi au urmat: eliberarea detinutilor politici, oprirea lucrarilor la canalul Dunarea -Marea Neagra, revenirea la sistemul de invatamant antebelic, limba rusa a devenit facultativa, s-a desfiintat institutul Maxim Gorki de limba rusa. Ceeace spune "ampersand", se refera la perioada pana la moartea lui Stalin si inca vreo 5 ani dupa. Dupa plecarea rusilor in 1958, incet, incet Romania si-a revenit, s-a deschis spre tarile occidentale (cu grija mare sa nu supere Moscova), a recunoscut RFG si a luat imediat legaturile diplomatice cu Bonn-ul, a desfiintat libraria Cartea Rusa si s-a reinfiintat libraria Cartea Romaneasca. Au fost deschideri epocale pentru generatia mea care studiam obligatoriu in Scoala Medie (scoala de 10 ani, sistem sovietic, cu note pana la 5) limba rusa 7 ore/sapt, geografia URSS, Istoria URSS, Constitutia stalinista, Istoria marxism-leninismului, etc. In 1965, dupa venirea la putere a lui Ceausescu, deschiderea a fost exceptionala, au inceput sa apara cartile din occident pe piata, in toate chioscurile de presa se gaseau reviste si ziare occidentale (Playboy, nu ), tigari americane si engleze, whisky, gin, etc. Era interzis si periculos sa detii oricefel de valuta straina, inclusiv din tari socialiste. In 1966 s-a dat drumul si la excursii in tarile occidentale (pentru cine avea bani si pile). Din 1975, incet, incet au inceput sa se restranga libertatile, din 1982 au aparut lipsurile alimentare, din 1984 au inceput restrictii la curentul electric, alimentele au inceput sa fie dinceince mai rationalizate, alimentarele erau goale. Mancare se gasea pe sub mana. Toti aveam bani, dar nu aveam ce face cu ei. Restaurantele in timpul lui Gh.Dej, erau deschise non stop, erau restaurante foarte bune, elegante, civilizate. Pe timpul lui Ceausescu, cam dupa ce a adus-o in politica pe nevasta-sa, restaurantele au capatat regim de deschidere doar intre 10.00-22.00 si a inceput decaderea.
  • +41 (53 voturi)    
   ce sentiment... (Joi, 25 iunie 2015, 21:00)

   DT34 [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   ciudat sa citesc asemenea comentariu, cica scris de un roman. Foarte ciudata gandire, si nu pare gandirea unui roman.
   Dupa dumneata si Germania, Spania, Belgia, Italia, Anglia, Australia, Japonia sint tari cotropite, nu?
  • +26 (30 voturi)    
   mai citeste istorie Serioja! (Vineri, 26 iunie 2015, 0:01)

   Enofereus [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   si ia zi: omuletii verzi din Crimeea ce au fost, turisti rusi rataciti?
  • +15 (21 voturi)    
   draga tovarase (Vineri, 26 iunie 2015, 8:36)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   romania nu este cotropita de NATO.
   Romania este membru al aliantei defensive NATO tocmai pentru a nu avea soarta Georgiei si a Ucrainei.
   Era un banc vechi: "cu cine se invecineaza Rusia / cu cine are chef "
   Ia zi dragule, cu cat esti platit sa fii primul care posteaza si latra la invazia americana.... of of...unde erai tu patriotule...
   penibil....
   • -4 (12 voturi)    
    Si Armata Rosie... (Vineri, 26 iunie 2015, 13:28)

    echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

    Si Armata Rosie era aliata si eliberatoare, nu-i asa?
    Dar a trecut ceva vreme si am vazut ca de fapt era ciuma rosie :).    P.S
    Te intrebi cat castig?Esti invidios pt. ca eu castig mai bine decat tine? Castig mai bine decat tine pentru ca vad lucrurile mai repede. Remarc inaintea ta faptul ca ocuparea tarii de o armata straina nu aduce nimic bun pentru tara.Tu ai sa te trezesti peste cativa ani. Asa ca eu prevad capcanele si ma feresc, vad oportunitatile si le folosesc. Tu vei ramane un simplu sclav, pentru ca esti incet si nu ai viziune. Nu ai invatat nimic din istorie si nu esti capabil sa inveti de la contemporanii tai.
    • +5 (9 voturi)    
     cand ramai fara argumente iti raman insultele (Vineri, 26 iunie 2015, 15:06)

     un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

     amice.... nu iti fa griji cat castig eu. o duc foarte bine multumesc frumos.
     hai sa nu ne masuram....salariile in public ca nu e frumos.
     Eu cel putin sunt platit pentru ceea ce produc, nu pentru propaganda lesinata de stanga anti-occidentala.
     Tu cum ai recunoscut castigi bani pentru ca remarci ca se apropie vremuri tulburi si deja te-ai dat de partea rusiei. Felicitari pentru alegere. daca asta iti aduce un plus de venit bravo tie.
     Unii dintre noi avem caracter, coloana vertebrala.... si avem principii mai mari decat nevoie de un plus la venit.
     Eu personal castig destul de bine cat sa nu ma vand unor mentalitati nocive societatii in care traiesc.
     • -2 (10 voturi)    
      Tarziu... (Vineri, 26 iunie 2015, 19:48)

      echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

      Cum bine am remarcat, gandesti incet. Pe tine te interesa "cu cat sunt platit". Te-am anuntat ca eu nu sunt platit, ci eu castig. Adica produca banii si ii platesc si pe altii. Intelegi acuma? Sau mai astept 5 minute :)?
    • +1 (7 voturi)    
     dragule.... (Vineri, 26 iunie 2015, 15:17)

     un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

     esti primul postac care recunoaste cu mandrie ca el e platit sa scrie.
     faci din asta o virtute?
     tu esti sclav ca nu ai caracter.
     eu pe de alta parte produc prin idei si ce am invatat si imi vand munca nu principiile.
     crezi tu ca o sa fim sub influenta rusiei si deja vrei sa prinzi loc in fata in viitoarea mentalitate ce crezi tu ca ne asteapta.
     si daca ai mizat gresit.... si drumul romaniei este in UE si NATO si tu ai mizat pe calul pierzator.
     daca se impute treaba....eu o sa ma mut cu munca din tara asta mai la vest.
     am avut ocazia de 2 ori si am refuzat. inca imi place aici si am multe rude si prieteni. si castig destul de bine ... mersi de grija :)
     dragi cititori de HN, va rog nu ii dati minus. este primul postac care recunoaste ca e platit si e si mandru de asta. se considera un vizionar oportunist care se adapteaza noilor vremuri ce el le prevede.
     Foarte interesant...
     • -4 (10 voturi)    
      Sunt primul, recunosc (Vineri, 26 iunie 2015, 19:50)

      echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

      Dintre noi doi, intotdeauana o sa fiu primul.
      Te interesa "cu cat sunt platit"?
      Afla dragutule ca eu nu sunt platit, eu produc banii si ii platesc si pe altii. Intelegi care e diferenta dintre noi ( tu, un angajat, care pierzi vremea pe net si eu , un angajator care intorc lucrurile pe toate partile, angajez si concediez in functie de piata.).
      Poate de aici si diferenta de a vedea lucrurile, eu le vad in ansamblu, nu pun botul la tot ce se arunca de sus, iar tu... viceversa.
      • +2 (4 voturi)    
       revin cu ce am spus mai devreme (Vineri, 26 iunie 2015, 23:39)

       un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

       si iti amintesc ca vorbeam de politica.
       ca un postac de stanga cand ramai fara argumente insulti. atat poti, si insultele tale nu inseamna nimic pentru mine.
       intr-un cat ai denaturat discutia de la tema pur politica si continui sa spui ca tu esti mare patron si nu te compari cu un salariat ca majoritatea cetatenilor din tara asta, care platesc impozite si constituie societatea in care si tu traiesti, dar impotriva careia militezi constiincios, iti propun sa facem cunostinta.
       am 31 de ani, am lucrat in 5 din cele mai mari firme de IT de pe ppiata internationala, mi-am facut propia firma, am dus-o pana la un punct si am vandut tot. acum lucrez pt o companie IT din SUA.
       sunt un fraier ai sa spui acum, ca am facut asta, dar iti zic atat: am renuntat la statutul de patron (pe care tu il ridici la statut de divinitate) doar pentru ca nu vroiam sa mai am de a face cu patroni mioritici ca tine...
       Acum mi-am asigurat locuitele copiilor pe care inca nu ii am, ca ei sa nu mai faca credite ca si mine pentru locuita, si lucrez majoritatea timpului de acasa, cu oameni cu care imi face placere sa vorbesc de fiecare data. Sunt relaxat de luni pana vineri si desi nu o sa fiu bogat niciodata eu sunt fericit, ceea ce iti doresc si tie.
       Dar nimic din toate astea nu ar fi posibil sub un regim rusesc, ceea ce imi motiveaza orientarea politica.
       Tu spui ca esti mare patron, crezi ca sub un regim de stanga ai rezista pe o piata competitiva? (poate doar facand contracte cu un stat corupt...)
       [cer scuze HN pentru offtopic si sper sa nu fiu cenzurat pentru asta...]
       • -1 (5 voturi)    
        Mai ai multe de trait (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 9:44)

        echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

        Pe scurt despre echidistant:
        - nepot de "chiabur" ( taran instarit)
        - copil de intelectuali persecutati de regimul totalitar comunist
        - am inceput sa lucrez in programarea adevarata din 1995, din facultate. Progrmare DSP-uri, assembler, C, pe urma C++, C# si tehnologiile .NET. PFA, angajat, free-lancer , la firme 100% romanesti, unele cumparate apoi de straini am vazut cam tot ce se putea vedea in domeniu.
        - dupa 15 ani de IT am lasat un salariu de 3 cifre in EURO ( si care nu incepea cu 1 ) pentru a fi "patron mioritic". La propriu, cu o ferma zootehnica pornita de la zero.
        Tu, care nici nu platesti impozit ( nici eu nu plateam in ultimii ani de IT) nu ai dreptul sa-i privesti de sus pe cei care dau de lucru la oameni si platesc impozitele.
        Lumea nu incepe si nu se termina cu IT-ul. Esti inca prea tanar si nu ai prins efectele "bulei DOT COM" sa vezi atunci programatori someri. Si la ce sa-i angajezi altceva???
        Chiar daca salariile in IT s-ar mentine pe un trend crescator, cei 5% care pot face IT trebuie sa se gandeasca la o dezvoltare durabila a tarii in care traiesc.
        Tie ti-e tot una ca Romania a pierdut 50% din teritoriu in ultimii 10 ani? Mie nu.
        Daca tu poti plati astazi pe orice lucru ( mancare, concedii, case) mai mult decat 90% dintre concetatenii tai nu e un motiv de bucurie. Daca nivelul de trai general nu se ridica in tara, viata in aceasta tara va fi buna?
        Stiu, pe tine nu te intereseaza Romania. Tu poti pleca oriunde cand se impute treaba. Eu vreau sa raman aici, si sa fie bine aici. De aia nu accept orice incearca sa ni se vare pe gat. Eu nu m-am multumit cu "cubicle" sau biroul de 20mp care poate fi relocat in Zurich, Tel Aviv, Stockholm sau aiurea.
        Mi-au trebuit sute de hectare de pamant romanesc. Si mi-e drag. Si iubesc tara asta si oamenii de aici.
        • +2 (4 voturi)    
         Cre' ca mutatul la tara nu ti-a prins bine (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 16:38)

         Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

         Te-o fi batut soarele-n cap ...

         Poti sa repeti la nesfarsit ca esti patron si ca castigi bani multi, aia fac si multi altii, unii dintre ei ajung chiar si la puscarie, si oricum faptul ca esti patron nu-i musai de natura sa te faca mai priceput la politica. Si faptul ca iubesti tara asta si oamenii din ea iar nu te face mai destept sau mai priceput in politica. Putin studiu al istoriei in schimb ... poate-poate, cu conditia sa nu mai pleci de la ideea ca le stii pe toate mai bine decat oricare altul care castiga bani mai putini ca tine.

         Romania e o tara mica. Problema noastra nu e daca suntem dominati politic sau nu, ci de cine suntem dominati si in ce fel. Ca ne place sau nu, asta e situatia. Echidistant si pragmatic ai fi daca ai vedea lucrurile asa cum sunt, nu asa cum ti-e tie frica ca sunt.

         Germania e o tara cu populatie de mai bine de patru ori mai mare ca Romania, cu PIB per capita mai bine de dublu decat cel al Romaniei, care-a stat bine mersi ocupata pe bune de catre americani, britanici si francezi vreme de aproape un deceniu, si care dupa criteriile tale inca e ocupata de americani, la fel ca Japonia sau Coreea de sud. Sincer, daca e vreo corelatie intre "ocupatia" americana in tarile astea si evolutia lor economica, sociala si politica, chiar ma bucur sa fim "ocupati" la fel.

         Cat despre 50% din teritoriu pierdut in ultimii 10 ani: daca te referi la teren vandut strainilor, esti pe langa. Teritoriu pierdut e ala asupra caruia statul roman pierde jurisdictie, nu ala detinut in Romania de cetateni straini - cata vreme cetatenii aia se afla in Romania sunt sub jurisdictie romaneasca, si daca fac afaceri in Romania afacerile alea tre' sa respecte legea romaneasca. A, ca tie ca agricultor nu-ti convine pt. ca ai concurenta din afara Romaniei aia e problema ta, ca intreprinzator particular. Mie, ca cetatean roman, mi-e indiferent cine detine terenul, cata vreme il administreaza bine si-si plateste corect taxele catre stat.
         • -2 (4 voturi)    
          Daca accepti pozitia de sclav... (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 22:20)

          echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

          Daca accepti pozitia de sclav... sclav vei ramane vesnic. Ungaria nu e tara mare, Elvetia nu e tara mare. Austria nu e tara mare. Dar tarile astea au locuitori care isi iubesc tara, nu soricei cu pantofii sport la gat care pleaca unde le muta stapanul branza.
          Si nu este problema Romaniei ca nu are puncte forte in negociere... problema ei este mentalitatea de sclavi a multora de aici. Si atitudinea de "coada de topor" - otomana, bolsevica, atlantista a conducatorilor de paie. Si ce va mai urma.

          P,S
          Eu am clop de paie, nu ma bate soarele in cap. Si aerul curat face bine la sanatate :) Poate daca mai iesi si tu din virtual in real o sa vezi lucrurile nedistorsionat.
          Dar daca te complaci cu situatia de sclav... nu te teme de inchhisoare. Capul ce se pleaca, sabia nu-l taie. Pupa pantoful stapanului si o sa manance si gura la copiii tai ceva.
          • +2 (2 voturi)    
           Daca taceai filosof ramaneai (Duminică, 28 iunie 2015, 2:38)

           a-politic [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

           Auzi prietene, probabil ca nu ai simtul penibilului de te lauzi pe aici ca esti patron si moare dujmanii de invidie. Pe absolut nimeni care citeste site-ul asta nu intereseaza cine esti tu si cati bani castigi - asta una la mana. A doua la mana, pune mana pe carte, IT-stule, si invata diferenta intre a cotropi si a-ti exercita influenta politica asupra orientarii altora (tot politice). Si Austria, si Elvetia, si Ungaria suporta intr-o forma mai mare sau mai mica influenta altor state mai importante dpdv economic sau militar. Asa a functionat lumea si asa a functionat societatea umana dintotdeauna. Daca tu, ori din prostie, ori din ignoranta, consideri ca exista vreun stat pe lumea asta complet independent, atunci afla ca te inseli amarnic. Tu crezi ca stramosii tai nu au trait sub influenta altora? Deschide ma o carte de istorie ca nu te mananca. Si apropos, istoria asta este plina de exemple de societati care au cunoscut perioade de dezvoltare sub influenta altor state/culturi. Tu nu ai nicio idee despre lumea in care traiesti si te lauzi pe aici ca esti patron, penibilule.
           Strict in cazul Romaniei, problema se pune la modul: cu cine te asociezi pentru a-ti proteja cat mai bine interesele proprii, cu rusii sau cu americanii. Iar Romania a ales SUA/NATO pe latura militara si UE pe cea economica. Si asta in contextul ultimilor 300 de ani de experiente "placute" cu Rusia. Daca nu esti de acord cu alegerea asta poti sa-ti iei lucrurile si sa pleci la Moscova. Ori, daca visezi cai verzi pe pereti si independenta totala, poti sa-ti iei lucrurile si sa te muti pe o parcela in Sahara, iti alegi un steag si ai rezolvat problema.
           Eu zic sa incepi sa te gandesti de pe acum la optiunile pe care ti le-am insirat mai sus, nu de alta dar observ ca esti putin mai incet dpdv intelectual si pana te hotarasti e foarte posibil sa se fi terminat deja WW3.
           • +1 (1 vot)    
            Inca unu.. (Marţi, 30 iunie 2015, 8:09)

            echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui a-politic

            Ca intri ca musca-n materia maro in discutie, nu ma deranjeaza. Doar ca puteai sa vezi ce e cu "lauda". Oarecine sarea intr-un picior de bucurie si ma acuza ca sunt platit pentru comentarii, asa ca i-am deschis ochii.

            Ca ai ceva impotriva oamenilor de afaceri, nu ma mira. Bunicul tau striga cat il tineau plamanii " Ana Pauker si cu Dej au bagat spaima-n burgeji !". Parintii tai strigau in Piata Universitatii " Moarte intelectualilor! Noi muncim nu gandim!". Asa ca... de la tine ce sa mai astept?

            Intre a suporta influenta culturala/economica/politica a unei mari puteri si intre a fi ocupat militar de o mare putere este diferenta mare. Sclavul nu vede diferenta, pentru el este doar un alt stapan, care poate ii da o portie de mancare mai mare si mai adauga 10mp la suprafata adapostului Dar tot sclavie se numeste.
            Eu vreu o tara demna, care sa stie sa-si apere cetatenii si interesele lor in cadrul si in afara granitelor.
      • -1 (3 voturi)    
       Produci bani ... (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 15:57)

       Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

       Ai presa, sau ce?

       Plus-valoare, la modul la care gandesti, pare-mi-se ca nu produci.
       • +1 (1 vot)    
        Daca nu te pricepi.... (Marţi, 30 iunie 2015, 8:14)

        echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

        Eu la fiecare euro pus in pamant scot 5 euro. Asta an de an. Pentru familia mea, pentru angajati, pentru saraci si pentru stat. Si din acesti bani Romania isi plateste datoria externa.Banii aia luati de la FMI si BM ca sa-ti plateasca tie salariul si sa-ti subventioneze dobanda la Prima Casa. Credeai ca tu ii produci? Tu doar ii consumi.
        Tu de unde crezi ca se poate echilibra balanta? Ca imprumuturile la nesfarsit nu tin, tinere.
     • -2 (4 voturi)    
      Se poate in UE (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 21:01)

      RoFa [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

      si fara sa fii in mod obligatoriu membru NATO ! Cand am scapat de rusi ne-am bucurat nevoie mare, iar acum ne bucuram grozav ca americanii ne transforma in tinta vie pentru rusi. Bravo! Voi cei ce va bucurati vazandu-i pe americani zgandarindu-i pe rusi si facandu-si jocurile de putere pe teritoriile altor tari, chiar credeti in dorinta lor de a ne face noua bine cu forta??? Voi aveti copii pe acasa? Ce varsta au??? Intrebati-i daca le place razboiul - dar nu cel de pe calculator! Eventual inarcati un exercitiu de imaginatie si incercati sa vedeti cu ochii mintii care sunt urmarile razboiului si poate va trece entuziasmul...
    • +4 (4 voturi)    
     Armata rosie era eliberatoare my ass (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 15:55)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

     Arata-mi si tu mie un tratat, o intelegere scrisa, ceva, intre Rusia si Romania, semnat in 1945. N-ai sa reusesti - primul act oficial cu rusii a fost tratatul de pace din 1947.

     In alta ordine de idei, la apogeu prezenta militara ruseasca in Romania, in perioada aia, a fost de peste 600 de mii de militari. Nu prea mi se pare comparabila cu prezenta americana.

     In al treilea rand, americanii au curatat plaja la Mamaia, in timp re rusii s-au purtat ca niste cotropitori. Daca se intampla sa-i placa unui rus casa ta, venea si te dadea afara din ea. Daca se intampla sa-i placa de nevasta sau fiica ta, ti-o viola.

     Asa ca viziunea matale e mioapa rau de tot. Si mai ales rupta de realitate.
   • +1 (1 vot)    
    cu cine se invecineaza Rusia (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 0:44)

    _tudor_ [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

    ... cu cine are chef.
    NU e un banc; mai noi Rusia se invecineaza co Romania pe platoul continental al Marii Negre
   • +1 (1 vot)    
    Cei care (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 20:53)

    RoFa [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

    au invatat ceva din razboaie sunt in ziua de azi NEUTRII ! Si le merge bine! Culmea!!!
    • +1 (1 vot)    
     si ce faci ... (Luni, 29 iunie 2015, 19:24)

     un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui RoFa

     daca tu vrei sa fii neutru si vecinii nu vor sa fie neutrii cu tine.
     tu crezi ca Georgia a vrut sa fie invadata de Rusia.
     tu crezi ca Ucarina isi dorea invazie rusa?
     tu crezi ca romania isi doreste sa faca razboaie si rusii cei pasnici sunt victimele imperialismului mioritic?
  • -5 (21 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 26 iunie 2015, 9:59)

   Reticentul [anonim] i-a raspuns lui echidistantul_

   • +1 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 iunie 2015, 11:53)

    [anonim] i-a raspuns lui Reticentul

    • -2 (10 voturi)    
     Comment sters de user (Vineri, 26 iunie 2015, 12:11)

     Reticentul [anonim] i-a raspuns lui

     • +1 (3 voturi)    
      Aiurea (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 16:41)

      Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

      E sedus de fapte. De evolutia economica, politica si sociala a tarilor in care americanii au trupe stationate. Vezi Germania, Japonia, Coreea de sud.

      Unde-au lasat americanii prapad in urma e in tarile in care n-au stationat trupe, unde doar s-au jucat de-a soarecele si pisica cu rusii in vremea razboiului rece. Unde stationeaza trupe, nu musai ca-s ei foarte umanisti si iubitori de alte natii, ci din necesitate, vor stabilitate politica, sociala si economica.

      In schimb, rusii au lasat prapad in urma tocma' pe unde au stationat trupe.
    • -4 (8 voturi)    
     Asa spunea si Ceausescu... (Vineri, 26 iunie 2015, 13:18)

     echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui

     Asa spunea si Ceausescu in anii '80... sa critici regimul era echivalent cu tradarea. Ti-e frica mai, securistule? Vezi ca pe Ion Ficior il judeca acuma... Nimeni nu scapa.
     • 0 (0 voturi)    
      N-ai vacile tale de muls? (Duminică, 28 iunie 2015, 20:19)

      GorillaKilla [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

      Ai treaba si te retinem?
   • +5 (9 voturi)    
    ia te uita (Vineri, 26 iunie 2015, 13:16)

    un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

    un postac un pic mai educat. dar tot nedrept si cu interese vandute.
    Daca Romania nu ar fi membru NATO ar avea soarta Georgiei sau a Ucrainei.
    Cand Romania a fost invadata de URSS in 44 iti amintesc ca noi luptam impotriva SUA cu cateva zile inainte, alte vremuri alte politici...
    Comparatia ta e de tot rasul.
    Timp de 60 de ani zici tu ca am fost independenti, atat de independenti ca la scoala se preda doar rusa... si granita se trecea cu emotii si cu riscul vietii. Of Of...cata independenta.... a incercat Ungaria sa guste independenta prin anii 50.... si armata rosie le-a explicat revolutionarilor cum era treaba cu independenta pe care tu o pomenesti cu nostalgie.
    Romania de azi este mai independenta decat era inai te de 1944 si ddcat a fost dupa 1944.
    problema ta nu este ca romania nu e independenta, ca Romania este independeta cum nu a fost niciodata sec 20. Problema ta este ca nu avem parada de trancuri pe 23 august tovarase.
    PS: Vezi ca rubla se devalorizeaza, renegociaza contractul.... daca poti
  • +1 (1 vot)    
   cotropire (Duminică, 28 iunie 2015, 10:01)

   paul90210 [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   Tara asta este si a fost "cotropita" de politicieni autohtoni corupti care au facut un rau mai mare decat toate armatele stationate pe teritoriu!
 • +4 (16 voturi)    
  Pai da... (Joi, 25 iunie 2015, 21:03)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  Cu cateva mii de soldati americani inarmati pana-n dinti stii sigur ca nu rusii nu vor avea curajul sa se apropie.
 • -31 (45 voturi)    
  acum suntem blindati (Joi, 25 iunie 2015, 21:10)

  xanti [utilizator]

  250 tancuri la 6 tari si 200 de puscasi.
  Daca asta nu e caterinca atunci e chiar trist.
  Daca Rusia intra in Romania cu 2000 de tancuri sigur o sa facem fata.
  • +23 (29 voturi)    
   nu fi trist rusnacule (Joi, 25 iunie 2015, 22:08)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Din cele 2000 de tancuri 1500 vor ramane sa apere granita cu China si vreo 400 se vor pierde la traversarea Ucrainei. Eu cred ca cu cele 100 ramase ne descurcam
  • +20 (26 voturi)    
   2000 de tancuri (Joi, 25 iunie 2015, 22:32)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   dintre care 1900 gonflabile.
   Un singur tanc american este capabil sa apere Romania, daca e sprijinit de 200 de elicoptere Apache,
   300 de F-22 Raptor, citeva AWACS si lansatoare de butelii de vodca.
  • +19 (25 voturi)    
   Daca tanchistii rusi sunt ca tine, (Joi, 25 iunie 2015, 23:50)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   atunci 250 de tancuri sunt mult prea multe pentru aparare. Ar fi bine pentru Rusia sa gaseasca niste soldati mai barbati, in loc de copiii pe care-i antreneaza cu forta in Donbas.
  • +1 (1 vot)    
   Matale habar n-ai ce-i ala A-10, am impresia (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 16:55)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Rusii au proiecte excelente de armament. Din fericire pt. noi, sunt suficient de prosti sa n-aibe industria necesara ca sa le fabrice pe scara larga.

   Daca rusii ataca Romania - ceea ce si fara prezenta SUA la sol in Romania n-ar face, prezenta aia e doar demonstrativa, ca sa ilustreze hotararea politicienilor SUA de a respecta ad literam articolul 5 din tratatul NATO - un singur A-10 cu acoperirea a 4-5 avioane de vanatoare - pe care le pot furniza fara probleme si aliatii europeni, in decurs de ore, nu de zile, toaca zeci de tancuri rusesti intr-un singur raid. In Irak multe tancuri de constructie ruseasca - drept e, nu proiectele rusesti de varf, da' ma repet, din alea rusii au foarte putine din cauza incapacitatii de a le produce - au fost distruse de Bradley-uri - un fel de tab-uri mai bine echipate si mai mobile. In al doilea razboi din Irak, americanii n-au pierdut nici macar un singur tanc ca urmare a unei confruntari cu vreun tanc irakian.

   Asa ca te las pe tine sa socotesti care-ar fi scorul daca 2000 de tancuri rusesti ar indrazni sa atace 250 de tancuri Abrams, si cat ar dura batalia.
 • -17 (37 voturi)    
  ... (Joi, 25 iunie 2015, 21:22)

  sentenced [utilizator]

  Cam multe unitati in apropierea imaginarului tinut secuiesc. :D Intamplare?
 • -19 (35 voturi)    
  logic (Vineri, 26 iunie 2015, 1:58)

  srpc [utilizator]

  americanii trimit trupe sa ne apere de amenintarea ruseasca generata de prezenta trupelor americane :))
  • +7 (13 voturi)    
   tu erai cel mai fericit.... (Vineri, 26 iunie 2015, 8:38)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   la 23 august nu-i asa?
  • -4 (10 voturi)    
   Reactiune (Vineri, 26 iunie 2015, 10:00)

   Taras Bulba [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Reactiune la reactiune :))
 • -9 (23 voturi)    
  Neutralitate (Vineri, 26 iunie 2015, 8:23)

  GicaUngureanu1 [anonim]

  Americanii și NATO să plece de la noi. Nu vrem război pe teritoriul nostru. Dacă vor să ne apere, să înceapă războiul cu rușii acolo unde sînt vecini (în Asia), nu la noi la atîtea mii de kilometri. Oare cum se poate declara neutralitatea, ca Elveția. Cu vecinii nu am avut și nu avem conflicte militare.
  • +6 (12 voturi)    
   Tristii trolli moscoviti... (Vineri, 26 iunie 2015, 11:14)

   pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui GicaUngureanu1

   1. Cum sunt americanii si rusii vecini in Asia?

   "Cu vecinii nu am avut și nu avem conflicte militare."
   2. Bai baiatu', cum e Rusia vecina cu Romania?
   3. Faptul ca Bucovina de Nord, tinutul Hertei si Basarabia sunt "la altii" tie-ti spune ca "nu am avut" de-a face cu "vecinii" aia?
   4. Bre, altii mai inteligenti n-au gasit sefii tai? Ptiu!
   • -6 (10 voturi)    
    Si de ce nu le cerem inapoi? (Vineri, 26 iunie 2015, 13:20)

    echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder

    De ce nu cerem Bucovina si Tinutul Hertei inapoi? Acuma ar fi momentul. Dar nu le ceri ca se supara stapanii tai :)

    Bucovina este pamant romanesc si Ukraina ar trebui sa le retrocedeze! Dar adevarul asta nu au voie sa il spuna sclavii!
    • +4 (6 voturi)    
     ... (Vineri, 26 iunie 2015, 15:16)

     pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

     Ma' baiatu', tu ai o problema cu "stapanii" si "sclavii".
     Stii matale de ce...
     Si ... cum mai merge treaba pe Savushkina Street?!?

     P.S. Ai uitat de Bugeac!
    • +1 (3 voturi)    
     pai da tovarase... (Vineri, 26 iunie 2015, 23:42)

     un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

     hai sa le cerem inapoi de la rusia , aceeasi rusie pe care o glorifici si pe care o sustii impotriva tarii in a carei limba scrii....
  • +5 (7 voturi)    
   auzi tovarase (Vineri, 26 iunie 2015, 13:18)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui GicaUngureanu1

   de ce nu vorbesti tu la persoana 1 singular.
   cine te-a pus pe tine sa fii purtator de cuvant cand vorbeste de "NOI".
   tu si colegii tai de postat pe ruble.... poate asa...
  • +5 (7 voturi)    
   dragule.... (Vineri, 26 iunie 2015, 15:24)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui GicaUngureanu1

   in rusia nu se preda istoria romanilor?
   1913 - romania ataca bulgaria, castiga si ia cadrilaterul
   1916-1918- WW1 . romania face petrecere cu vecinii. ungurii si bulgarii vin bucurosi la petrecere.
   1919-romania si ungaria petrec din nou. petrecerea se termina cu armata romana in budapesta
   1941-1945 -WW2. distractie mare ce nici nu mai merita pomenita.

   sper ca aveti simtul umorului...dar nu ma pot abtine cand aud ca noi nu am avut nimic cu venicii...sau vecinii nu au avut nimic cu noi mai bine zis...
   asa e istoria... cu bune si rele.
   probabil ca la beciurile din leningrad nu se preda bine istoria.... doar propaganda...
 • +7 (9 voturi)    
  Moldova unde-i? (Vineri, 26 iunie 2015, 8:50)

  RTK [utilizator]

  Aproape nici un exercitiu in zona Moldovei, trebuie pusi la treaba si astia din zona Iasului.
 • -5 (7 voturi)    
  5 instrumente prin care poate fi desființat visul (Vineri, 26 iunie 2015, 9:04)

  TraianTitus [anonim]

  http://trb.ro/5-instrumente-prin-care-poate-fi-desfiintat-visul-european-al-moldovei/
 • +1 (5 voturi)    
  parcă ar fi investitori:... (Vineri, 26 iunie 2015, 9:07)

  Radu_Luci [utilizator]

  şi ăştia se ţin departe de Moldova
 • -10 (14 voturi)    
  Au trimis :)) (Vineri, 26 iunie 2015, 9:39)

  Taras Bulba [utilizator]

  Au trimis "pentru a asigura securitatea fata de amenintarile Rusiei" :)))))

  Voi sunteti normali la cap?! Care amenintari?! Ce pot sa asigure 3 yankey?! Cotetele locuitorilor din Deveselu?!!?
  • +4 (10 voturi)    
   Si voi ce asteptati??!! (Vineri, 26 iunie 2015, 10:20)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   Pai de ce nu atacati?! Daca nu va e frica, daca nu suntem aparati, de ce nu atacati Europa de est??!!
  • +6 (10 voturi)    
   He he he he he (Vineri, 26 iunie 2015, 11:16)

   pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   Pai sa impuste rusnacii un singur "yankeu" din ala si sa vezi minunatie...
  • +3 (7 voturi)    
   si mai trimit :) (Vineri, 26 iunie 2015, 12:40)

   Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   vai, ce ingrijorat esti ca sunt numai 3 yankei...NU-i nimic, o sa vina cati trebuie. Desi se pare ca problema voastra e deja ca sunt aici chiar si cati sunt, fiindca stiti ca aia 3 inseamna NATO si inseamna ca gata, s-a-nchis drumul spre vest dupa Crimeea...
  • +1 (5 voturi)    
   Crimeea, Osetia, Transnistria, Estul Ucrainei (Vineri, 26 iunie 2015, 22:44)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

   Ce-s astea? Zone cu turisti rusnaci? Baga nitica istorie daca nu stii cine e Rusia de 300 de ani.
 • -6 (14 voturi)    
  suntem aparati (Vineri, 26 iunie 2015, 10:39)

  jaz [utilizator]

  din contingentul american fac parte captain america, superman, superwoman, rambo 1,2,3,4, terminator, donald duck,etc
 • +2 (4 voturi)    
  Info incomplete (Vineri, 26 iunie 2015, 12:49)

  wkl [utilizator]

  http://www.monitoruldedorna.ro/?p=1850.... asta e despre un exercitiu in zona Carlibaba in octombrie 2014...deci nu sunt chiar toate cuprinse in harta prezentata.
 • +5 (7 voturi)    
  mana cereasca!!! (Vineri, 26 iunie 2015, 14:15)

  DanIvanov [anonim]

  de unde au plecat e recesiune unde au ajuns e boom. Soldatii mananca, beau, spala rufe, merg la pizzerie... Intrebati-i pe cei de la Deveselu, Fetesti, Kogalniceanu etc.
 • +3 (3 voturi)    
  si armata europeana ? (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 10:31)

  Technicus [utilizator]

  Eu regret ca in Uniunea Europeana nu este o vointa de a crea o armata europeana.
  Francezii se plang de influenta USA in Europa de est, dar nu au nici o vointa de a integra armata lor cu celelalte tari europene.
  Marea Britanie nici nu se uita spre Europa de Est.
  Iar Germania are potential dar nu se amesteca.
  Ideea ce Europa este o forta economica si nu are nevoie de o politica de aparare comuna o consider gresita.

  Deci felicitari americanilor, pe baza UE eram lasati la cheremul rusilor.
  • -1 (1 vot)    
   Felicitari n-am sa le dau (Duminică, 28 iunie 2015, 8:27)

   Wiig [anonim] i-a raspuns lui Technicus

   Sunt si creatori de probleme ca dupa, sa sara pentru a le rezolva.
   ( http://vk.com/video_ext.php?oid=101522503&id=161966907&hash=fa6befe2b09a31e1&hd=1 )
   Dar intradevar cea mai greseala a UE este n-a constituit de la bun început o armata proprie
   Nu se mai apela la mercenari
 • -5 (5 voturi)    
  parere (Duminică, 28 iunie 2015, 12:47)

  arth [utilizator]

  Miroase din ce ce mai rau a rahat starnit. Oare acesti infami politicieni chiar dorm?
  Nu aveti copiii, nu realizati ca va jucati cu focul? Nu realizati ca americanii doresc acest conflict.
  Afara cu americanii! Vrem sa ne crestem in liniste copiii!
  Americanii au grija ca fiecare pas sa fie facut cu tam-tam si cat mai provocator.
  Din nou spun treziti-va! Americanii vor fugi iar noi vom ramane cu pustile rusilor la tample!
  • +1 (1 vot)    
   Ceva pampers cu discount nu cauti? (Duminică, 28 iunie 2015, 20:13)

   soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui arth

   Cata demnitate mai ai de te vaicaresti ca o matrioshka? Fugi din tara, daca nu-ti convine! Via Prut sau Nistru!!
  • 0 (0 voturi)    
   trolii rusi mor de grija poporului roman (Duminică, 28 iunie 2015, 21:02)

   ciprian_ [utilizator] i-a raspuns lui arth

   Vrei cumva sa ne sperii cu pustile rusilor la tamplele poporului roman si mai spui si "afara cu americanii!". Pai la urmatorul meeting cere sefilor sa se hotarasca!


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by