ANSVSA avertizeaza: Odata cu temperaturile ridicate, creste riscul aparitiilor toxiinfectiilor alimentare. Cumparati alimente din spatii autorizate. Pastrati-le la temperaturile indicate pe ambalaj

de I.C.     HotNews.ro
Sâmbătă, 13 iunie 2015, 11:21 Actualitate | Esenţial

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) avertizeaza ca in perioadele caniculare creste riscul aparitiei de toxiinfectii alimentare si recomanda cumpararea alimentelor numai din spatii autorizate si pastrarea lor la temperaturi si in conditii adecvate, informeaza Mediafax.

"In sezonul cald creste riscul alterarii alimentelor si, implicit, al aparitiei de toxiinfectii alimentare si, de aceea, este bine sa fie respecte cateva masuri simple, dar foarte eficiente. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda populatiei ca, in perioadele cu temperaturi ridicate, sa acorde o mai mare atentie modului in care pastreaza sau prepara alimentele si a locurilor de unde acestea sunt cumparate", se arata in comunicatul ANSVSA.

Astfel, consumatorilor li se recomanda sa cumpere produse alimentare numai din locuri sau spatii inregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru ca le ofera garantia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si care sunt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena.

Apoi, cat mai repede posibil dupa cumparare, alimentele de origine animala trebuie puse in frigider unde se pastreaza astfel: carnea refrigerata, laptele, produsele din lapte si ouale la o temperatura de refrigerare de preferinta intre 0 si 4 grade Celsius si separat in functie de categoria de produs, iar carnea congelata la o temperatura cat mai scazuta, respectiv sub -12 grade C.

Alimentele care urmeaza a fi depozitate in frigider trebuie sa fie ambalate separat si mentinute in decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj. Produsele care au fost decongelate nu se recongeleaza pentru a fi ulterior preparate sau consumate, mai spune ANSVSA.

La randul lor, alimentele gatite trebuie pastrate in recipiente acoperite.

Alimentele alterate trebuie indepartate, pentru ca sunt o sursa de contaminare pentru celelalte alimente.

Fructele si legumele trebuie spalate bine inainte de a le depozita in frigider si inainte de a le consuma.

ANSVSA mai arata ca agentii economici trebuie sa evite expunerea la vanzare a produselor de origine animala in locuri si spatii care nu asigura temperaturi adecvate si conditii de igiena corespunzatoare.

In plus, inspectorii sanitari veterinari vor controla conditiile de manipulare, depozitare si transport ale produselor de origine animala si, in mod special, a produselor perisabile (carne preparata si carne tocata, peste, oua, lapte si produse din lapte).

Consumatorii pot sesiza autoritatile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor asupra oricaror abateri din domeniul sigurantei alimentelor, apeland gratuit numarul de telefon - 0800 826 787.
























[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

593 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
  • Pro - mi se pare o alternativa buna
  • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
  • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
  • Da
  • Nu
  • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
  • Da
  • Nu
  • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
  • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
  • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
  • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri