Tribunalul Braşov a respins, miercuri noapte, propunerea de arestare preventivă şi a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru toţi cei patru inculpaţi în dosarul de evaziune fiscală de peste 3,4 milioane lei, dosar în care este cercetat şi soţul fostei şefe a DIICOT Alina Bica.

Procurorii DIICOT Braşov au dispus, miercuri, control judiciar pentru 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi ţara, pentru Mircea Octavian Bica, soţul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, iar alţi patru inculpaţi, printre care şi liderul grupării Dan Vasile, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi propuşi pentru arestare preventivă la Tribunalul Braşov, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit preşedintelui Tribunalului Braşov, judecătorul Alina Mioc, judecarea măsurii de arestare preventivă în dosarul celor patru persoane reţinute a început miercuri seară, în jurul orei 22.00, iar instanţa s-a pronunţat după miezul nopţii.

"A fost respinsă propunera de arestare preventivă şi s-a dispus controlul judiciar pentru toţi cei patru inculpaţi", a declarat Alina Mioc pentru corespondentul Mediafax.

Procurorii DIICOT au făcut contestaţie la decizie în sala de judecată, aceasta urmând să se judece la Curtea de Apel Braşov.

Procurorul sef DIICOT Brasov Catalin Borcoman a declaratmiercuri ca Mircea Octavian Bica, sotul Alinei Bica, este suspectat ca a comis prin intermediul societatii sale doua infractiuni de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 88.000 lei si o tentativa la infractiunea de evaziune fiscala.