Pocurorul sef DIICOT Brasov Catalin Borcoman a declarat miercuri ca Mircea Octavian Bica, sotul Alinei Bica, este suspectat ca a comis prin intermediul societatii sale doua infractiuni de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 88.000 lei si o tentativa la infractiunea de evaziune fiscala.

"In cauza exista banuiala rezonabila ca suspectul Bica Mircea Octavian a comis prin intermediul societatii sale 2 infractiuni de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 88 de mii de lei si o tentativa la infractiunea de evaziune fiscala", a declarat seful DIICOT Brasov.

Acesta a precizat ca Mircea Bica nu este implicat in activitatea grupului cercetat in acest dosar si in circuitul evazionist identificat de procurori, precizandca firma sa a relationat cu una din societatile care au implicare in grup.

"Gruparea care este cercetata si care este compusa din mai multe persoane fizice si juridice utiliza pentru activitatile sale 3 societati comerciale care beneficiau de lucrari publice. Pentru a scadea impozitul pe profit si TVA au fost infiintate doua societati de tip conducta si o societate de tip fantoma prin intermediul carora erau inregistrate operatiuni de chetuieli fictive, iar sumele de bani virate in cadrul circuitului evazionist erau ulterior retrase prin retrageri de numerar efectuate la ATM-uri de unitati bancare. Prejudiciul produs estimat pana in acest moment este de 3,4 milioane de lei aproximativ", a explicat Catalin Borcoman.

Seful DIICOT Brasov a precizat cain decursul zilei de miercuri vor fi audiate in acest dosar 11 persoane, dintre care pentru 7 dintre ele au fost emise mandate de aducere si ca urmeazaca procurorii sa hotarasca daca vor lua masuri preventive.

Firmele principale ale grupului aveau ca obiect de activitate constructiile, a mai aratat reprezentantul DIICOT, precizand ca celelalte firme nu aveau practic obiect de activitate, "declarativ tot constructiile".

Catalin Borcoman a mai aratat ca activitatea a inceput in decembrie 2010 si ultimele retrageri de numerara au avut loc la inceputul anului 2014.