Duminica dimineata, Politia Romana efectueaza 80 de perchezitii in doua judete si in municipiul Bucuresti, la membrii unei grupari infractionale specializate in contrabanda cu tigari.

Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice efectueaza, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, 80 de perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Giurgiu si Ilfov si in municipiul Bucuresti, informeaza Politia Romana.

Cercetarile au relevat faptul ca membrii gruparii introduceau in tara tigarile pe doua filiere: o parte prin partea de nord a tarii, din state non Uniunea Europeana (care erau vandute ulterior pe raza judetului Giurgiu), respectiv din Bulgaria, prin intermediul unei societati de curierat.

80 de persoane urmeaza a fi conduse la sediul Inspectoratului de Politiei al Judetului Giurgiu, pentru audieri.

La actiunea desfasurata sub coorodonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu participa peste 350 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politiei al Judetului Giurgiu, impreuna cu luptatori S.I.A.S.- I.G.P.R. si politisti din Ilfov.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.