Teofil Bauer, ambasadorul Kievului la Bucuresti, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre situatia din estul Ucrainei, nevoia de armament modern in fata rebeliunii pro-ruse si efectele razboiului in plan economic

de Robert Mihailescu     HotNews.ro
Joi, 12 martie 2015, 12:12 Actualitate | Esenţial


Ambasadorul Ucrainei, Teofil Bauer
Foto: Hotnews
Ucraina se afla in fata unui fragil armistitiu, in urma acordurilor de la Minsk, marcat in ultimele zile de mai multe tiruri de armament greu in zona portului strategic Mariupol, unul din bastioanele Kievului in estul Ucrainei. Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Teofil Bauer, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre sansele de reusita ale acordului de la Minsk, cat de mult are Ucraina nevoie de livrarea de armament letal din partea Occidentului dar si despre efectele razboiului in plan economic.

Nota Redactiei:
 • Puneti intrebari invitatului folosind formularul de comentarii de la finalul articolului.
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu au legatura cu temele anuntate sau care constau in atacuri la persoana.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
3979 vizualizari

 • Demarcatia (Joi, 12 martie 2015, 12:33)

  Daniels22026 [utilizator]

  Pe fondul neimplicarii directe a fortelor NATO in razboi, are in vedere Ucraina o negociere directa cu Rusia privind linia de demarcatie intre Ucraina de vest (condusa de la Kiev) si Ucraina de est (cea stapinita de fortele rusesti)?
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 10:54)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui Daniels22026

   In niciun caz nu poate fi vorba de disponibilitatea Ucrainei de a ceda o parte din teritoriul suveran. Ucraina va insista in continuare asupra retragerii tuturor trupelor ruse de pe teritoriul sau si reintoarcerea la frontierele consacrate dintre ambele state.
 • Cooperare RO-UA (Joi, 12 martie 2015, 12:44)

  savin alex [anonim]

  Buna ziua, Excelenta.
  Revin cu aceeasi intrebare pe care am avut placerea sa v-o adresez in 2012, 2013 si2014 in cadrul discutiilor online gazduite de catre hotnews.Cand se vor redeschide cele 5 puncte de frontiera la granita intre Romania si Ucraina, inchise in martie 2010? Este vorba despre Racovat, Climauti, Vicov, Ulma si Izvoarele Sucevei ...Care este orizontul de timp pe care il estimati in acest sens si ce actiuni concrete a intreprins Ucraina - ma refer la actiuni politice bilaterale cat si actiuni de investitii si de modernizare a infrastructurii rutiere in zona celor 5 localitati mentionate anterior. Este binecunscut faptul ca partea romana a facut investitii considerabile pentru modernizarea vamilor cat si a infrastructurii rutiere din zona de frontiera. Totusi, au trecut deja peste 5 ani cat timp minoritatea romana din Ucraina si minoritatea ucraineana din Romania sunt despartite de un "zid" cauzat de lipsa de vointa politica....Cu deosebita consideratie,
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 10:56)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui savin alex

   Chiar zilele trecute la Bucuresti a avut loc consultari bilaterale la nivel de directori ai departamentelor consulare care au discutat si tema punctelor de trecere convenindu-se ca pana la finele anului problema abordata sa fie rezolvata pozitiv.
 • intrebari (Joi, 12 martie 2015, 12:58)

  stefan [anonim]

  Dle Ambasador, as avea doua intrebari:
  (1) cum este posibil ca o tara mare ca Ucraina sa aiba o armata care, totusi, a pierdut razboiul?!
  (2) raporturile Romania - Ucraina din trecut au fost cu lumini si umbre, din pacate mai multe umbra (Canalul Bastroe, Procesul pentru delimitarea din Marea Neagra, gestionarea Transnistriei). In spatiul public in trecut au circulat destul de multe voci - din spatiul ucrainean - foarte critice fata de Romania. Un soi de post-sovietism. Banuiesc ca in noul context s-au schimbat profund lucrurile. Totusi, ce i-a indemant pe ucraineni sa fie atit de "sovietici" fata de Romania in trecut?

  Va multumesc si va asigur de solidaritatea mea fata de Ucraina.
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:01)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui stefan

   Ucraina nu a pierdut razboiul. Scopul confruntarii militare cu Rusia este pastrarea integritatii teritoriale a Ucrainei si pentru atingerea lui Ucraina este dispusa sa foloseasca toate mijloacele, inclusiv cele diplomatice.
   Desigur, istoria relatiilor noastre nu a fost deloc simpla, si vina pentru aceasta nu ii apartine numai partii ucrainene. Astazi nu as vorbi despre trecut, ci despre viitor, care sunt convins are o perspectiva foarte buna.
   Acest optimism este legat si de vizita viitoare a presedintelui Romaniei, dl Klaus iohannis, in Ucraina, care va avea loc in 17 martie, si sper ca vizita va da un impuls ca relatiile dintre statele noastre sa fie cat mai apropiate.
 • Romania alaturi de Ucraina (Joi, 12 martie 2015, 13:19)

  vertical1 [utilizator]

  Buna ziua Excelenta !
  Se tot vorbeste despre acordul de la Minsk.Ar fi o curiozitate , daca bineinteles nu sunt clauze de secretizare , ce prevede acesta ? Cel putin in linii mari , dar si in unele detalii care pot parea importante.

  Felicitari pentru pozitia adoptata si asumata in legatura cu Rusia.Si multa admiratie pentru soldatii ucrainieni si pentru conducatorii lor de acum.
  Si glorie si tarana usoara patriotilor ucrainieni care si-au dat viata pentru libertate.

  Sper sa gasiti cat mai urgent solutii pentru echipamente de razboi , necesare pentru o aparare eficienta a teritoriului national.
  • re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:03)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui vertical1

   Acordurile de la Minsk prevad retragerea armamentului greu din zona de conflict, incetarea focului, schimb de prizonieri si ostatici, organizarea de alegeri partiale locale in baza legislatiei ucrainene in vigoare etc.
 • atitudine (Joi, 12 martie 2015, 13:31)

  ampersand [utilizator]

  Trei intrebari relativ la ceea ce as numi atitudine:

  - de ce presedintele tarii dvs ii strange mana lui putin la intalniri?
  - de ce tara dvs nu este/a fost prima care sa impuna sanctiuni rusiei?
  - de ce, chiar la inceputul conflictului, prima masura luata de armata tarii dvs. n-a fost securizarea masiva a granitei cu rusia in zona de conflict?
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:06)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui ampersand

   Strangerea de mana este inca o demonstratie ca Ucraina nu este interesata in prelungirea conflictului ci in solutionarea lui.
   Relatiile economice cu Rusia de facto au fost intrerupte.
   Ucraina niciodata nu a intentionat sa duca un razboi cu Rusia de aceea nici nu avea concentrate trupe la frontiera cu Rusia care era destul de 'transparenta'
 • Regiunea Odessa (Joi, 12 martie 2015, 13:34)

  CoralMS [utilizator]

  Domnule ambasador,

  As dori sa va intreb cum apreciati stabilitatea regiunii Odessa, care priveste destul de aproape atat Romania cat si Moldova?

  Care este potentialul de evolutie separatista in acea regiune si ce masuri considera Ucraina ca sunt potrivite pentru a preveni o evolutie similara bazinului Donbass?

  Va multumesc!
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:11)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui CoralMS

   Destabilizarea regiunii Odessa a fost parte componenta a unui plan mai amplu de destabilizare a intregii Ucraine.
   Autoritatile au inteles foarte bine intentiile celor care stau in spatele unor astfel de actiuni si de aceea au luat toate masurile care sa minimizeze perspectiva iesirii situatiei de sub control.
   Pentru a preveni repetarea scenariului Donbass au fost operate modificari in cadrul guvernnului regional, intarite structurile de forta din regiune si s-a inceput un proces de dialog activ cu societatea civila.
 • Recunostinta (Joi, 12 martie 2015, 14:56)

  Cetatean [anonim]

  Buna ziua!

  Intrebarea mea pentru dumneavostra este:
  Ce actiuni a intreprins Ucraina pentru protejarea locuitorilor din Crimeea in special cei care s-au opus anexarii acesteia ilegal de catre Rusia si ma refer in primul rand la tatarii crimeeni care au fost cei mai activi in incercarea de a opri Rusia sa anexeze Crimeea si care astazi sufera cel mai mult pentru acest lucru?

  Va multumesc!
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:14)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cetatean

   Anexarea Crimeii s-a facut cu incalcarea tuturor normelor internationale si primele jertfe ale acestui act au fost reprezentate de populatia loiala statului ucrainean, inclusiv tatarii din Crimeea.
   Ucraina foloseste tribuna institutiilor internationale pentru a aduce la cunostinta situatia reala din peninsula anexata si pentru a atrage atentia asupra incalcarii populatiei in primul rand a tatarilor care sunt populatie bastinasa a peninsulei.
 • Ref la armata (Joi, 12 martie 2015, 17:59)

  mnicku [anonim]

  D-le ambasador as avea citeva intrebari:
  - Care este numarul de sodati ce fac parte din armata Ucrainei?
  -Cum e posibil sa apara omuleti verzi prin Crimea si armata dvs sa nu traga un foc de arma? Ati avut sabotori in armata adica rusi infiltrati?
  - Chiar la inceputul conflictului de ce nu ati securizat granita inspre rusia sau ma rog cccp? ca tot aia e
  - Luati in considerare pierderea zonei in care e razboi in schimbul securitatii teritoriului ramas?

  Va multumesc si va doresc sanatate si pace.
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:19)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui mnicku

   Armata ucraineana este undeva in jur de 150.000 de persoane. Pentru nimeni nu este un secret ca omuletii verzi erau trupe speciale ale armatei ruse care erau dislocate in baza militara a Flotei ruse de la Marea Neagra.
   Asa zisele referendumuri locale in Crimeea au avut loc sub luneta armelor omuletilor verzi de aceea nimeni nu recunoaste rezultatele lor.
   Autoritatile ucrainene nu au putut folosi armata impotriva omuletilor verzi care nu aveau niciun fel de insemne de apartenenta cu atat mai mult cu cat acesti omuleti stau in spatele populatiei civile care a fost intesiv manipulata la acel moment.
   Nu luam in consideratie cedari de teritorii in schimbul securitatii
 • Din nou Odessa (Joi, 12 martie 2015, 19:05)

  pathfinder [utilizator]

  Excelenta,

  Io mi-s bucovinean si-s bucuros ca atat in Bucovina de Sud cat si in cea de Nord e liniste si pace. Si asta asa va ramane.

  Problema e alta.
  In momentul de fata Ucraina nu pare a avea forta sa opreasca armata rusa (sa-i spunem pe nume) din ofensiva pe care o duce in sud-estul tarii d-voastra.
  Mariupolul pare pierdut asa ca Putin isi cam realizeaza visul de a "uni" Crimeea cu Rusia (practic).

  Intrebarea este: ce masuri are in vedere guvernul Ucrainei pentru a securiza Odessa?
  Masuri care trebuie luate ACUM, nu atunci cand vor apare "omuleti verzi" si in zona respectiva...

  Va multumesc.
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:20)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui pathfinder

   La aceasta intrebare am raspuns mai sus
 • Despre raporturile romano-ucrainene (Joi, 12 martie 2015, 19:35)

  Andrei Cravciuk [anonim]

  Domnule ambasador, pana in vara anului trecut, chiar si in conditiile conflictului deschis cu separatistii, in diferite zone din Ucraina (vezi regiunea Odesa, de exemplu) a existat un evident curent antiromanesc, intretinut prin diverse mijloace mass-media (radio, tv, presa scrisa). Cei din Romania care stiu cat de cat situatia din zona sunt la curent cu actiunile desfasurate de Anatol Fetescu, lider al Asociatiei national-culturale a moldovenilor din Ucraina (cel care a declarat fara jena: "Noi suntem in stare sa ne aparam de invazia romaneasca!"), cu protestele antiromanesti nu doar din regiunea Odesa, ci si din Cernauti, unde chiar in toamna anului 2013, de exemplu, dupa aparitia problemelor legate de Crimeea, tot Romania era vazuta ca dusman al statalitatii ucrainene. Ba mai mult, in data de 8 noiembrie 2013, vestita miscare ultranationalista Svoboda a pichetat Consulatul Romaniei din Cernauti, protestand impotriva deciziei Senatului Romaniei de a declara ziua de 28 noiembrie drept "Ziua Bucovinei" si scandand lozinci jignitoare la adresa romanilor, vazuti ca straini la ei acasa. In contextul de la inceputul acestui an, cand statul ucrainean pe care-l reprezentati da semne ca doreste sa se apropie de vecinul numit Romania, considerat pana nu demult drept "imperialist" si "expansionist", cum comentati (daca doriti si daca puteti sa comentati...) persistenta acestor atitudini antiromanesti, chiar si in conditiile in care ati pierdut, deja, de facto, o parte din teritoriu din vina vecinului de la rasarit? Cu ce ii ajuta noile relatii cordiale dintre Romania si Ucraina pe romanii traitori azi in statul ucrainean? S-a remediat situatia invatamantului in limba romana? Sau, poate, inclusiv in opinia dumneavoastra, romanii traitori in regiunile romanesti aflate azi in Ucraina nu au nici un fel de probleme, iar drepturile le sunt respectate si aparate cu sfintenie de statul ucrainean?
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:25)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei Cravciuk

   As incepe cu aceea ca ar trebui sa constientizam ca Ucraina se afla in razboi si este obiectul unui razboi hibrid in cadrul caruia se folosesc si cele mai murdare tehnologii.
   Cele mentionate in intrebare sunt tot elemente ale unui astfel de razboi hibrid.
   Referitor la intrebarea daca au romanii din Ucraina probleme, raspunsul este da dar credeti-ma ca problemele etnicilor romani nu difera cu nimic de problemele populatiei majoritare din Ucraina
 • Romanii din Ucraina (Joi, 12 martie 2015, 21:21)

  echidistantul_ [utilizator]

  Buna ziua
  Romanii din Ucraina incearca sa scape de mobilizarea pentru front trecand in Romania, in judetele Maramures dar mai ales Suceava. Credeti ca politica ucrainieana de dupa 1990 a contributi la aceasta situatie? Ce masuri se iau pentru normalizarea relatiilor romano-ucrainiene?
  Chiar daca nevoia de armament modern va fi satisfacuta, in Ucraina este un puternic curent antimobilizare. Cazul lui Ruslan Kotsaba este emblematic. Care va fi reactia guvernului fata de indivizii care refuza mobilizarea chiar daca li se ofera arme de ultima generatie?
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:29)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui echidistantul_

   In primul rand as constatata ca nu cunosc fenomenul ca etnicii romani ar fugi in masa de mobilizare. Masurile care vor fi luate de catre autoritati fata de cei care se distrag de la mobilizare vor fi exclusiv in cadrul legislatiei in vigoare si nu vor tine cont de alte considerente ca de exemplu cele de natura etnica. Mai mult decat atat, in procesul de mobilizare criteriul etnic nu are nicio relevanta.
 • Despre raporturile americano-ucrainiene (Joi, 12 martie 2015, 22:21)

  potaissa [utilizator]

  Domnule ambasador, exista la ora actuala trupe vestice speciale , de spionaj/contraspionaj ,servicii vestice de informatii pe teritoriul Ucrainei? Daca da ,puteti estima aproximatv numarul si provenienta lor si durata activitatii ? Au fost deja trupele vestice implicate in lupte?
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:32)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui potaissa

   Informatia despre faptul ca pe teritoriul Ucrainei s-ar afla trupe sau grupuri de forte speciale ale statelor din vest este o minciuna sfruntata. Ucraina are indeajuns resurse umane proprii pentru a face fata agresiunii externe.
   Ceea ce chiar avem nevoie este armamentul defensiv sofisticat.
 • Intrebare (Joi, 12 martie 2015, 23:42)

  Ciobanul Bucur [anonim]

  Este adevarat ca folosirea limbii ruse nu e acceptata in raporturile si in corespondenta oficiala dintre autoritati si cetatenii de etnie rusa ? A constituit si acest fapt un motiv al actiunilor separatistilor?
 • Bucovina de nord, Herta si Bugeac (Vineri, 13 martie 2015, 1:18)

  oxxxxxyyyyya [utilizator]

  Stimate Domn,in idea democratizarii Ucrainei , veti avea demnitatea umana, ca pt.anularea reala a acordului ribentrop-molotov, prin care Ucraina a primit teritorii romanesti., sa procedati la restituirea acestora , pe cale amiabila , Romaniei??
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:34)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui oxxxxxyyyyya

   Demnitate am avut, avem si sper sa o avem si in continuare. As aduce aminte ca nici Ribentrop si nici Molotov nu erau ucraineni si nu reprezentau Ucraina. Alte comentarii nu am.
 • intalnire trilaterala la varsovia (Vineri, 13 martie 2015, 9:46)

  vergotti [utilizator]

  Domnule ambasador, in viitorul apropiat la Varsovia ,va avea loc o intalnire trilaterala intre presedintii Poloniei, Romaniei si Ucrainei in vederea stabilirii cailor de detensionare a situatiei din Donbas. Ce anume va solicita presedintele Ucrainei presedintilor celor 2 tari vecine cu acea ocazie ? In cazul in care va solicita sprijin militar, in ce trebuie sa constea acesta ? Multumesc
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:36)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui vergotti

   Viitoarea intalnire trilaterala se va axa pe problemele de securitate regionala cu precadere pe aspectele politice legate de acest proces in conditiile continuarii agresiunii ruse.
 • relatii bilaterale bune doar in ultima perioada (Vineri, 13 martie 2015, 10:39)

  Liviu [anonim]

  Buna ziua dl. Ambasador,

  Cum comentati ca cele doua state vecine, Romania si Ucraina, au dezvoltat o relatie buna doar in urma conflictului armat cu Rusia? De ce in trecut Ucraina a avut o atitudine atat de ostila si de ce s-a schimbat acum? Nu crede Ucraina ca Romania ar putea cere teritoriile romanesti piedute catre Ucraina in trecut?
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:39)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui Liviu

   Referitor la atitudinea ostila as spune ca Ucraina niciodata nu s-a uitat la Romania ca la un stat dusman.
   Este adevarat ca am mostenit din trecut mai multe probleme care ne-au afectat relatiile bilaterale. De acest aspect foarte bine a profitat o a treia parte.
   Dupa integrarea Romaniei in NATO si UE asa zisa problema teritoriala intre Ucraina si Romania ca atare este inexistenta pe agenda relatiilor bilaterale.
   Sustinerea consecventa de catre Romania a integritatii teritoriale a Ucrainei in conditiile de astazi este o premisa foarte buna pentru edificarea relatiilor bilaterale in viitor.
 • Care este pozitia Kiev-ului (Vineri, 13 martie 2015, 11:16)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  1. Batalionul Azov este unul din cei ce apara Mariupol, foarte eficient, cred ca singurul care a castigat teren in fata separatistilor, dar si cu mesaje si insemne radicale sau neo-naziste.
  Are Kiev-ul vreo pozitie oficiala de multumire acestor oameni?

  2. Am fost in zona Cernăuți, si lumea este terifiata ca se incearca constant trimiterea romanilor pe linia de front, de ce? De ce oamenii nostri, din moment ce nu am facut rau poporului ucrainean
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:46)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

   Sperietoarea nazismului este folosita deja de un an. Anume cu aceasta sperietoare s-a incercat motivarea separatismului si a agresiunii deschise a Rusiei. Aproape in fiecare zi vad interviuri cu luptatorii batalionului Azov si pot sa constat ca aproape toti sunt rusofoni si sunt originari din regiunile de est ale Ucrainei.
   Populatia este mobilizata nu pe criterii etnice ci pe criterii de cetatenie. Pentru a intelege situatia, va dau urmatoarea statistica: din raioanele Herta si Novoselita pana in februarie anul curent au fost mobilizate trei persoane. Concluziile le puteti trage singuri. Populatia acestor raioane este de peste 80.000.
 • 2 intrebari (Vineri, 13 martie 2015, 11:22)

  nico [anonim]

  Vreau sa intreb pe d-nul ambasador urmatoarele:
  1. cand vor avea romanii din Bucovina drepturi ca orice minoritate din UE, de exemplu ca cea maghiara din Romania ? (asociere, invatamant in scoli, relatii cu administratia in romana, placute bilingve pt localitati, etc). Consider ca politica ucraineana de pana acum, inclusiv de dupa februarie 2014 este una de asimilare si nu de integrare. Cum comentati ?
  2. stand de vorba cu persoane ucrainene care lucreaza in Ociident am aflat cu surprindere ca in cartile ucrainene de literatura pt scoala Eminescu este trecut ca poet ucrainean !
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:51)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui nico

   Am impresia ca persoana care a pus intrebarea aceasta nu a fost niciodata in Ucraina si/sau in mod intentionat raspandeste mesajele propagandistice ale Rusiei. Mai bine o data sa vezi decat de o mie de ori sa auzi. Sunt si tablite bilingve, scolile in limba romana functioneaza, in biserici slujba se face exvlusiv in limba romana, drapelul Romaniei este pe primariile localitatilor cu populatie mixta sau majoritar romana. Fiind anterior guvernator al regiunii Cernauti primeam cetateni care imi spuneau problemele cu care au venit in limba romana.
   Ideea ca Eminescu este studiat ca poet national este o aberatie.
 • Nimic nou sub soare (Vineri, 13 martie 2015, 11:45)

  Andrei Cravciuk [anonim]

  Domnule ambasador, va multumesc pentru raspunsul oferit la intrebarea adresata anterior, insa ma vad nevoit sa revin si sa va adresez inca o intrebare, si aceasta din cauza raspunsului dumneavoastra. Sa inteleg ca romanii din Ucraina au probleme inca de la inceputul anilor '90 din cauza unui conflict dintre Ucraina si Rusia declansat la sfarsitul anului 2013? Sursa tuturor relelor pentru romanii din Ucraina este acest conflict cu Rusia? Si pentru perioada de pana in 2013 tot Rusia este responsabila pentru situatia dificila a scolilor romanesti si pentru procesul de ucrainizare fortata?
  • Re: (Vineri, 13 martie 2015, 11:56)

   Teofil Bauer [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei Cravciuk

   Si pana in 2013 romanii nu au avut problemele care sunt atat de acctiv speculate. In aceeasi masura aceasta se refera si la tatarii din Criumeea, si la etnicii rusi, bulgari, polonezi etc. Din contra, ca stat multinational, Ucraina a incercat sa fie deschisa pentru toate sensibilitatile comunitatilor etnice care o populeaza ca sa nu dea apa la moara celor care au sau au avut alte intentii. Politica Ucrainei nu s-a modificat in aceasta privinta.
 • Referitor conflict militar cu Rusia (Vineri, 13 martie 2015, 13:07)

  ANDREI [anonim]

  Credeti ca numai problema inarmarii Ucrainei cu tenologie de razboi moderna ar putea rezolva acest conflict ?
 • Sanctiunile economice impotriva Rusiei (Vineri, 13 martie 2015, 16:24)

  Radu [anonim]

  Buna ziua, domnule ambasador. Vreau in primul rand sa va urez pace si sa va transmit condoleantele multor romani pentru ucrainienii ce mor luptand pe frontul de Est impotriva unei agresiuni armate asupra Ucrainei.
  Am 2 intrebari:
  1) Considerati ca sanctiunile economice ale Vestului impotriva Rusiei ajuta in vreun fel Ucraina in momentul acesta?
  2) Liderii rusi pretind ca nu exista militari sau armament rusesc pe teritoriul Ucrainei desi probabil sunt sute de tancuri ale armatei ruse si poate mii de soldati. Nu exista nici un fel de imagini din satelit care sa arate clar trecerea unor forte armate atat de vaste din Rusia in Ucraina? M-as gandi ca vreo cateva fotografii cu coloane de tancuri trecand granita ar demonstra destul de direct falsitatea declaratiilor lui Putin. Americanii nu v-au oferit asfel de imagini? Ma gandesc ca ei urmaresc indeaproape prin satelit miscarilor trupelor rusesti.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version