Prima etapa de inscriere in invatamantul primar are loc intre 23 februarie si 13 martie

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 22 februarie 2015, 12:18 Actualitate | Esenţial

Parintii vor putea completa cererile de inscriere in clasa pregatitoare online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor de luni, 23 februarie, pana pe 13 martie, zilnic, in intervalul orar 8.00 - 20.00 (luni-vineri), respectiv 9.00 - 13.00 (sambata), potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor se va face in perioada 17 februarie - 11 martie, potrivit metodologiei in vigoare, scrie Agerpres.

In 16 martie vor fi procesate de catre comisia nationala cererile de inscriere a copiilor in invatamantul primar cu ajutorul aplicatiei informatice si vor fi repartizati la scoala de circumscriptie copii ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea de inscriere.

Intre 17 - 19 martie se va face procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, pe baza informatiilor din cererile de inscriere si din documentele depuse de parinti, a cererilor parintilor care solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Tot in aceasta perioada se va face admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de inscriere din unitatile de invatamant, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare si validarea de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant a listei candidatilor admisi in aceasta faza.

Cea de-a doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare are loc intre 24 martie si 3 aprilie, cand vor putea fi depuse cereri de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.

Potrivit calendarul aprobat de minister, inscrierea in clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014-2015 si ai caror parinti solicita inscrierea direct in clasa I intre 23 februarie - 13 martie vor fi depuse cererile de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copilului la scoala de circumscriptie, la sediul unitatii de invatamant respective.

Intre 23 martie - 3 aprilie se vor depune cererile de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea in alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea.


Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

558 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă