Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a anuntat joi ca in zilele urmatoare va declansa procedura pentru propunerea de numire unui nou sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), informeaza Agerpres.

Intrebat in ce va consta procedura si daca va fi un concurs de CV-uri, ministrul a precizat: "O sa vedeti la momentul declansarii. (...) Ceea ce este important in aceasta procedura este sa respectam legea in vigoare si exigentele partenerilor europeni. Adica un proces transparent in urma caruia sa avem la conducerea DIICOT un procuror care sa aiba experienta necesara, sa avem garantia toti ca selectia a fost facuta pe merit, si nu pe alte criterii".

Robert Cazanciuc a precizat ca in momentul de fata nu are nicio nominalizare.

In 16 decembrie 2014, ministrul Justitiei a declarat ca optiunea sa pentru sefia DIICOT ar fi un procuror din aceasta institutie.

"Am avut saptamana trecuta discutii cu colegii din DIICOT pe subiectul viitorului sef DIICOT, o sa am discutii si in aceasta saptamana. Dupa ce vom finaliza aceste intalniri, o sa stabilesc impreuna cu DIICOT o procedura de urmat. Optiunea mea este pentru un procuror DIICOT", a spus Cazanciuc la Palatul Parlamentului.

Postul de procuror sef al DIICOT a devenit vacant dupa demisia Alinei Bica, cercetata de DNA