Omul de afaceri Iorgu Ganea a fost retinut joi de procurorii DNA in dosarul privind fapte de coruptie in domeniul transportului feroviar privat de calatori si al subventiilor, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. In acelasi dosar a fost retinuta miercuri seara si Estrella Stefanescu, sef serviciu in CFR.

Estrella Stefanescu, sef serviciu in CFR, ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea si Costel Comana in licitatii, primind in schimb de la acestia card de combustibil, cazari la pensiuni, telefoane mobile si bani de nunta, au declarat miercuri pentru Mediafax surse judiciare.

La DNA au fost duse miercuri mai multe persoane pentru audieri, printre care si directorul Directiei Feroviare din Ministerul Transporturilor, Claudiu Octavian Dumitrescu, directorul SC Regiotrans SRL, Florin Hadarean, si Nicolau Costache, fost director al CFR Infrastructura Regionala Brasov.

Procurorii au efectuat perchezitii in acest caz si la Ministerul Transporturilor intr-o cauza in care prejudiciul s-ar ridica la peste 5 milioane euro, potrivit surselor.