La aproape o luna de la prabusirea elicoperului SMURD in lacul Siutghiol si moartea celor 4 persoane aflate la bord, Raed Arafat, seful Departamentului pentru situatii de urgenta, spune ca a analizat si posibilitatea ca pilotul sa fi facut o eroare. Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne a spus la Interviurile Europa FM cu Anca Gradinaru ca nu crede ca pilotul elicopterului se juca, asa cum a aparut in presa, dar nu exclude ca pilotul sa fi facut manevre gresite.

Arafat a mai spus ca, potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, "motive tehnice" pentru prabusirea elicopterului "ar fi foarte putin putin probabile, ceea ce inseamna ca se indreapta spre alte piste, dar nu se exclude pista tehnica, inca se evalueaza".

In acelasi context, Raed Arafat a explicat ca ISU Constanta se confrunta cu un deficit mare de personal, ca urmare a unei decizii luate de instanta.

Raed Arafat a spus la Interviurile Europa FM ca dupa accidentul de pe lacul Siutghiol, s-a gandit sa-si dea demisia.

Pe de alta parte, oficialul MAI a explicat ca Departamentul pentru situatii de urgenta pregateste in acest moment echipe formate din cate 50 de pompieri si personal medical pentru operatiuni de cautare salvare care sa intervina in cazul unui cutremur major.

CIteste aici tot articolul EuropaFM