Echipele de interventie au ajutat 70 de persoane care au avut nevoie de asistenta medicala de urgenta, 13 pacienti fiind transportati cu elicoptere la spitale, printre acestia fiind cinci femei insarcinate si o persoana cu accident vascular cerebral, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, anunta Mediafax.

Purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, a declarat, miercuri, ca din cauza vremii severe din ultimele 24 de ore, cele mai afectate judete au fost Cluj, Bacau, Braila, Buzau, Dambovita, Dolj, Galati, Iasi, Neamt, Tulcea, Vaslui si Vrancea.

Dajbog a preciza ca, la acest moment, mai sunt fara energie electrica noua localitati din judetele Dambovita, Galati si Iasi, echipele de la Electrica intervenind pentru remedierea defectiunilor.

"In ultimele 24 de ore, 70 de persoane care au avut nevoie de asistenta medicala de urgenta au fost salvate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne si ale Serviciului de ambulanta, cu sprijinul autoritatilor locale. Conditiile meteorologice au permis executarea a 11 misiuni aero-medicale, 13 persoane fiind transportate catre unitatile spitalicesti", a mai spus Dajbog.

Cele mai multe misiuni au fost efectuate prin Punctul de operare aero-medicala Iasi, fiind transportate cinci femei insarcinate, o persoana cu accident vascular cerebral si un adult cu dureri abdominale.

Un elicopter de capacitate mare a efectuat o misiune in Insula Mare a Brailei pentru a transporta doua persoane care au avut nevoie urgenta de asistenta medicala.

In judetul Galati, din localitatea Magureni au fost preluati si dusi la Braila doi adulti cu probleme medicale.

De asemenea, o aeronava de la Punctul de operare aero-medicala Bucuresti a preluat un copil din judetul Ialomita si l-a adus la Bucuresti, iar de la Craiova a fost adus in Capitala un adult cu probleme cardiace.

Inspectoratul General de Aviatie are pregatite 12 aeronave care vor putea efectua misiuni aero-medicale, daca starea vremii va permite, a precizat Dajbog.

"Peste 14.500 de politisti, 5.000 de pompieri, 6.800 de jandarmi si peste 3.000 de politisti de frontiera sunt la datorie. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor actiona in sistem integrat cu fortele Ministerului Apararii Nationale si ale altor ministere", a mai spus purtatorul de cuvant al MAI.