Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, va efectua o vizita oficiala in Romania, in perioada 7-8 noiembrie, intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, avand programate intalniri cu vicepremierul Liviu Dragnea, seful campaniei candidatului PSD pentru Cotroceni, Victor Ponta.

Corina CretuFoto: Comisia Europeana

Potrivit programului vizitei, transmis, joi, de Comisia Europeana, comisarul european Cretu, care este si vicepresedinte al PSD, se intalneste vineri, de dimneata, la Ministerul Dezoltarii Regionale si Administratiei Publice, cu vicepremierul si ministrul dezvoltarii regionale Liviu Dragnea, care este si presedinte executiv al PSD.

In aceeasi zi, Cretu se va intalni, la Ministerul Fondurilor Europene, si cu ministrul de resort, Eugen Teodorovici, senator PSD.

Cei doi vor participa la un eveniment de lansare a Acordului de parteneriat pentru fondurile europene din perioada de programare 2014-2020, insa documentul a fost aprobat de Comisia Europeana inca din 6 august.

Tot vineri, Corina Cretu va avea o intalnire si cu ministrul transporturilor Ioan Rus, vicepresedinte al PSD.

Sambata, Cretu are programata o vizita la proiectul laserului de la Magurele - ELI-NP, alaturi de Teodorovici si de ministrul cercetarii, Mihnea Costoiu.

"Am ales sa vizitez acest proiect pentru ca este un foarte bun exemplu despre ce poate face Romania cu fonduri REGIO, dar si dintr-un motiv sufletesc. Tatal meu a fost fizician si ma bucur ca sunt astazi in pozitia de a sprijini relansarea cercetarii stiintifice fundamentale in Romania", a declarat comisarul Corina Cretu, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.