​Premierul Victor Ponta a declarat marti dimineata, in cadrul unui eveniment dedicat libertatii presei, ca a fost revoltat de faptul ca unii jurnalisti au avut de suferit din cauza condamnarea patronului, referindu-se astfel la Dan Voiculescu si Antena 3, dar si ca acum “puroiul din presa iese la suprafata”.

Ponta a vorbit despre faptul ca au existat jurnalisti care au servit un anumit regim politic. “Cred ca jurnalistii nu trebuie sa serveasca niciun regim”, a spus Ponta.

El s-a declarat “revoltat” de faptul ca jurnalistii de la Antena au fost afectati de condamnarea lui Dan Voiculescu, fara a mentiona insa aceste nume.

“Sa confisti sedii de presa si sa pui o presiune fizica asupra unor institutii de media e un lucru care nu s-a mai intampla in 25 de ani in Romania si cred ca este un lucru ingrijoratror. O parte din presa s-a si bucurat”, a declarat premierul.

El a amintit si de episodul cu Adrian Sarbu, care i-a spus premierului ca “el i-a facut pe toti presedinti pana acum si daca vreau sa ma faca si pe mine presedinte, dar sa nu plateasca taxe si impozite”. Premierul spune ca de cand i-a spus lui Sarbu ca vrea sa isi plateasca taxele si impozitele a devenit un subiect de atac zilnic.

“Nu poti sa condamni guvernul ca nu isi plateste taxele cand tu nu ti le platesti”, a mai spus Ponta

“Sunt convins ca in ceea ce priveste independenta si puterea mass media romania este un caz mul mai bun decat alte tari din regiune si ca, in viitor, cu siguranta, schimbarea in bine va veni din cadrul lumii jurnalistilor si nu atat de mult de la politicieni”, a mai spus Ponta.

“Voi incasa cu stoicism tot ceea ce intra in fisa postului”, a adaugat el.

Victor Ponta a spus - referindu-se la posibile ajutoare pentru presa scrisa ca "schimbarea tehnologica e principala amenintare pentru presa scrisa. Lumea se schimba si in curind nu stiu cite ziare tiparuite vom mai gasi in SUA sau Marea Britanie". Premierul a recunoscut apoi ca "eu insumi nu am mai citit un ziar tiparit de foarte mult timp, desi citesc zilnic foarte multa presa".

“Principala solicitare a media independenta e de a nu avea nici un fel de presiuni si va asigur de acest lucru”, a spus Ponta.

“In ce priveste partea de sprijin pentru mass-media: exista politici practicate in anumite tari cu care sint de acord, dar acestea au nevoie sa vina din partea mass-media insasi. Si exista si partea ilegala, necurata, care mi s-a intimplat si mie din partea lui Adrian Sirbu. Cred ca aceste lucruri nu trebuie sa existe”, a continuat el.

Intrebat daca a sesizat justitia atunci cand s-a produs presupusul santaj al lui Adrian Sirbu, Ponta a spus: Atunci cind mi-a spus ca doar el ma poate face presedinte, lucrul acesta nu mi se pare penal, mi se pare rupt de realitate”, a mai completat premierul.