Premierul Victor Ponta a declarat marti ca presedintele Traian Basescu incearca sa puna presiune pe justitie prin declaratiile sale publice din ziua in care instanta judeca dosarul in care este implicat presedintele fondator al PC Dan Voiculescu, relateaza Agerpres.

Intrebat cum comenteaza procesul lui Dan Voiculescu care are loc la Curtea de Apel Bucuresti, Ponta a raspuns: "Ultima data cand m-am exprimat intr-un dosar aflat pe rol a fost dupa sentinta data dlui Adrian Nastase. Am fost foarte criticat si sincer cred ca i-am facut rau in loc sa ii fac bine, motiv pentru care de atunci nu am mai comentat. Insa constat ca astazi Traian Basescu prin iesirea sa publica influenteaza si incearca sa influenteze justitia sa puna presiune pe justitie in cazul domnului Voiculescu. Eu nu pot sa fac asa ceva si cred ca e de condamnat Traian Basescu care astazi in ziua in care ar trebui sa judece instanta iese si prin declaratii publice pune sau incearca sa puna presiune sa influenteze justitia. (...) Afecteaza independenta justitiei prin declaratii despre un dosar aflat pe rol".

Presedintele Traian Basescu a afirmat, referindu-se la cazul presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, ca, desi "toata lumea asteapta o condamnare" in dosarul in care acesta este cercetat, poate fi vorba si despre o achitare, astfel ca presiunea media si anticiparile formulate in spatiul public sunt "in neregula".