Terenul pe care primarul din Pungesti, Mircea Vlasa, l-a concesionat companiei Chevron pentru activitati de explorare a gazelor de sist a fost obtinut de edil in baza unor "documente justificative", sustin reprezentantii Prefecturii Vaslui, in urma anchetei desfasurate in acest caz, potrivit Mediafax.

Prefectura Vaslui a finalizat ancheta declansata la solicitarea politistilor de investigare a fraudelor in cazul terenului detinut de primarul comunei Pungesti, Mircea Vlasa, in extravilanul satului Silistea, unde compania Chevron a desfasurat activitati de explorare a gazelor de sist in ultimele doua luni.

Reprezentantii Prefecturii spun ca primarul Vlasa a obtinut terenul respectiv in baza unor "documente justificative", depuse la Comisia locala de Fond Funciar.

"In baza cererilor depuse in 2005 de Mircea Vlasa, s-au intocmit doua titluri de proprietate, in acest sens existand documente justificative la Comisia locala de Fond Funciar. Asupra autenticitatii documentelor in baza carora s-au emis pretitlurile de proprietate se vor pronunta organele de ancheta abilitate", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax prefectul judetului Vaslui, Andrei Puica.

Potrivit acestuia, angajatii Prefecturii Vaslui au mai constatat ca la Primaria Ivanesti nu exista nicio solicitare de reconstituire a dreptului de proprietate depusa de catre Mircea Vlasa sau sotia acestuia, in conditiile in care primarul era acuzat de localnici ca si-a transferat ilegal o suprafata de teren pe locul unde compania Chevron a desfasurat activitati de explorare a gazelor de sist.

Ancheta Prefectuii Vaslui la Primaria Pungesti a inceput in luna februarie, in baza unei solicitari facute de catre Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, care il cerceteaza pe primarul din Pungesti, Mircea Vlasa, pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

"Prin acest control se verifica modalitatea de emitere a titlurilor de proprietate si punerea in posesie a terenurilor pe raza celor doua comune", declara atunci fostul prefect al judetului Vaslui Radu Renga.

Cercetarile politistilor au fost declansate dupa ce un localnic din comuna Pungesti a depus o plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi, in care sustinea ca Mircea Vlasa, in calitate de primar, si-ar fi atribuit in mod ilegal 1,92 hectare de teren, suprafata data in concesiune companiei Chevron.

In aceeasi sesizare, reclamantul sustinea ca edilul ar fi intrat in posesia terenului respectiv in urma unui schimb ilegal de terenuri intre comunele Pungesti si Ivanesti, localitate unde sotia lui Vlasa ar fi detinut o suprafata de pamant de la parintii sai.

Ulterior, primarul Mircea Vlasa declara ca terenul concesionat catre Chevron nu are nicio legatura cu schimbul de terenuri facut in 2005 intre Comisiile locale de Fond Funciar Ivanesti si Pungesti.