Judetul Braila a obtinut, pentru al treilea an consecutiv, cel mai mare procent de promovabilitate la Bacalaureat, respectiv 77,82%, in conditiile in care la nivel national a fost de 59,25%.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila, Iulian Danielescu, a declarat luni pentru Agerpres ca rezultatele bune de la Bacalaureat se datoreaza faptului ca elevii care au intrat la liceu in urma cu patru ani au fost bine pregatiti, asa cum au demonstrat si rezultatele de la evaluarea nationala de atunci.

"In primul rand, rezultatele bune de la Bacalaureat de anul acesta se bazeaza pe rezultatele bune de la evaluarea nationala. Una este sa ai copii bine pregatiti la clasa a IX-a si sa ii ridici pana la clasa a XII-a peste stacheta de promovare la Bacalaureat si cu totul alta este sa ai un procent de promovabilitate scazut la evaluarea nationala", a afirmat Iulian Danielescu.

El a spus ca "aceste rezultate frumoase se datoreaza, in primul rand, corpului profesoral deosebit pe care il avem in judetul Braila, pentru ca toate aceste rezultate se bazeaza pe educatia copiilor in 12 ani de scoala, elevii invatand ca totul se promoveaza prin munca si nu prin alte mijloace".

Avand in vedere ca Braila se afla pentru al treilea an consecutiv pe primul loc pe tara in ceea ce priveste procentul de promovabilitate la Bacalaureat, seful ISJ a precizat ca acest judet merita "cu prisosinta o universitate de stat, care ar mobiliza si mai mult tinerii liceeni sa aiba rezultate bune".

Anul acesta, in Braila, au fost obtinute si opt medii de 10, respectiv patru la Colegiul National "Nicolae Balcescu", trei Colegiul National "Gheorghe Munteanu Murgoci" si una la Liceul de Arta "Hariclea Darclee".

Judetul Braila a obtinut tot anul acesta, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare procent de promovabilitate la evaluarea nationala, respectiv 87,14%, in conditiile in care la nivel national a fost de 70,8%.