Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, i-a transmis, joi, o scrisoare sefului statului, in care il informeaza ca respinge orice incercare de influentare a votului deputatilor in cazul proiectului de lege privind acciza la carburanti si ii cere sa se mentina limitele mandatului constitutional, transmite Mediafax.

"Avand in vedere principiul separatiei puterilor in stat si faptul ca mandatul parlamentarilor nu este unul imperativ, resping orice incercare de influentare a votului membrilor Camerei Deputatilor si va cer, domnule presedinte, sa va mentineti in limitele mandatului constitutional pe care l-ati primit", arata Zgonea in scrisoarea adresata lui Traian Basescu.

El mentioneaza ca proiectul de lege privind aprobarea OUG 102/2013 isi va urma cursul legislativ in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

"Proiectul isi va urma cursul legislativ in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Proiectul legislativ se afla in prezent in dezbatere la Comisia pentru Buget din Camera Deputatilor. Fiecare deputat va avea posibilitatea sa consulte raportul Comisiei si in cadrul dezbaterii din plen sa isi exercite dreptul de vot in cunostinta de cauza", arata Zgonea in scrisoarea transmisa lui Basescu.

Presedintele Traian Basescu a transmis, miercuri, atat presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, cat si tuturor deputatilor, scrisori deschise in care le cere sa respinga Ordonanta care introduce acciza suplimentara pe combustibil.

Traian Basescu le cere parlamentarilor sa respinga cat mai repede cu putinta prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenti din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 102/2013.