Romanii pot participa la un dialog cu comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos, vinerea viitoare, 4 aprilie, de la ora 15.00, la Teatrul National Bucuresti, a informat Comisia Europeana.

Dacian CiolosFoto: Comisia Europeana

Pentru a participa direct la dialogul cu Ciolos, in Sala Pictura a Teatrului National, cetatenii trebuie sa completeze un formular online disponibil AICI.

Dupa inscriere, organizatorii vor selecta intrebarile propuse de cetateni pentru dialog si vor comunica, prin e-mail, fiecarui aplicant admiterea la intalnirea cu Dacian Ciolos, in sala, "in limita locurilor disponibile".

De asemenea, dialogul va putea fi urmarit live prin webstream. Cetatenii din intreaga Europa pot participa, de asemenea, prin intermediul Twitter, utilizand hashtagul #EUDeb8 si adresand intrebari la @rceromania, si Facebook: www.facebook.com/dacianciolos.

Dialogul va aborda teme referitoare la integrarea europeana, aprofundarea procesului de integrare, rolul Uniunii Europene in viata de zi cu zi a cetatenilor, solidaritatea europeana.

"Pentru a putea face fata provocarilor cu care se confrunta, Uniunea Europeana urmareste sa-si consolideze legitimitatea democratica, sa se bucure de increderea cetatenilor ei. Este nevoie de un proces de ascultare si dialog, pentru a ne asigura ca politicile publice promovate la nivel european raspund asteptarilor societatii si aduc un plus de valoare si de beneficii pentru cetateni. Va invit sa participati la acest dialog, sa discutam ce fel de Europa ne dorim si ce putem construi impreuna", spune Dacian Ciolos, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.