Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, a declarat duminica, pentru Agerpres, ca a vorbit cu toti rectorii de universitati pentru a da posibilitatea studentilor din zonele afectate de vremea nefavorabila, care nu pot ajunge la examene, sa le sustina la o alta data.

Potrivit lui Mihnea Costoiu, Universitatile din Bucuresti, Targoviste si Pitesti isi vor suspenda cursurile.

"Am vorbit cu toti rectorii astfel incat sa dam posibilitatea studentilor care nu pot sa se prezinte la examene sa le sustina la o alta data", a precizat ministrul.

In ceea ce priveste Universitatea Politehnica din Bucuresti, acesta a spus ca avand in vedere ca multi dintre studenti stau in camin si distanta este foarte mica de universitate, cei mai multi dintre acestia nu vor intampina impedimente in a se prezenta la examene.

De asemenea, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a anuntat printr-un comunicat ca Universitatea Bucuresti, Universitatea din Pitesti si Universitatea Valahia din Targoviste au decis suspendarea activitatii didactice programate pentru ziua de luni, 27 ianuarie, ca urmare a conditiilor meteorologice improprii. "Conform reglementarilor in vigoare, hotararea de intrerupere temporara a activitatii este exclusiv la latitudinea conducerilor institutiilor de invatamant superior, in virtutea autonomiei universitare", informeaza MEN.