Senatorul Gabriela Firea a afirmat luni ca declaratiile fostilor prefecti ai judetului Calarasi audiati la Comisia Nana au fost contradictorii, iar membrii comisiei vor merge in comuna Nana si la Prefectura Calarasi pentru a afla adevarul, transmite Agerpres.

"Astazi (n.r.- luni) au fost audiati trei fosti prefecti ai judetului Calarasi, din punctul meu de vedere declaratiile au fost contradictorii, informatiile furnizate de unul dintre prefecti nu au fost confirmate de celalalt prefect. Vom supune analizei comisiei aceste afirmatii si vom incerca ca din documente sa aflam care este adevarul. Noi am adresat o intrebare tuturor celor trei prefecti si raspunsurile au fost diferite. Intrebarea a fost urmatoarea: de ce intr-o comuna care are o suprafata de teren de 1.650 de hectare, iar solicitarile de despagubiri sunt de 235 de hectare, existand asadar excedent de teren, de ce s-a pus in posesie in Fundulea si nu in Nana. Exista teren suficient, eu cred ca este un semn de intrebare", a spus Firea la finalul audierilor celor trei fosti prefecti de Calarasi Doru Ioan Taracila, Jenel Serban si Lilian Onescu.

Ea a adaugat ca in cadrul comisiei au fost mai multe presupuneri cu privire la motivul pentru care cei care aveau dreptul la teren in Nana au primit in Fundulea, unul dintre acestea fiind cel legat de bani pentru ca terenul la Fundulea era mai scump decat cel din Nana, data fiind apropierea de autostrada si mai aproape de Capitala.

"Membrii comisiei vor cerceta inclusiv la fata locului si in documentele primariei si prefecturii care este adevarul. Vom merge in Nana si la Prefectura Calarasi", a mentionat Firea.

Un alt membru al comisiei, deputatul Adrian Solomon, a adaugat ca sunt 41 de persoane care aveau de primit teren in Nana si au primit in Fundulea, iar dreptul de proprietate a fost pe 171 de hectare.

Comisia Nana ii va audia marti pe Tudorita Nicolae, secretarul primariei comunei Nana si pe lucratorul agricol al primariei Nana Marian Dobre.