Premierul Albaniei, Edi Rama, a declarat marti ca apreciaza foarte mult exemplul de guvernare oferit de Executivul Ponta, care a dovedit ca se poate face fata crizei economice si crea o crestere economica in vederea intaririi economice a tarii, relateaza Agerpres.

"Sunt absolut incantat ca sunt aproape de un mare prieten care este premierul Ponta. In afara faptului ca ne cunoastem de atata timp, este si o sursa de inspiratie pentru mine pentru a duce la indeplinire guvernarea in tara mea. Apreciez foarte mult acest exemplu. Premierul Romaniei demonstreaza ca este posibil sa facem fata crizei economice, usurand traiul celor care sunt in dificultati economice si creand o crestere economica ce poate intari economia tarii. Totodata, Romania ramane o pilda in ceea ce priveste calea parcursa de ea spre Uniunea Europeana. Avem foarte mult de invatat din experienta Romaniei si sunt bucuros ca prin Guvernul Ponta avem o usa deschisa pentru a primi si impartasi aceasta experienta pe care Romania a parcurs-o pana acum", a declarat premierul albanez la finalul intalnirii oficiale cu primul-ministru roman de la Palatul Victoria.

Edi Rama s-a declarat incantat, de asemenea, ca are privilegiul de a reprezenta in calitate de premier Albania intr-un an foarte important si intr-o actiune multilaterala foarte importanta, referindu-se la reuniunea premierilor din Europa Centrala si de Est si China.

Premierul Albaniei, Edi Rama, a fost primit marti la Palatul Victoria cu onoruri militare de seful Guvernului, Victor Ponta.

Seful Guvernului roman a afirmat ca va efectua o vizita anul viitor la Tirana, insotit de oameni de afaceri romani.

"Am discutat despre proiectele de cooperare regionale si despre proiectele europene. Romania sustine cu tarie parcursul european al Albaniei si deschiderea negocierilor cu Uniunea Europeana. Ne dorim sa dezvoltam si relatiile economice dintre tarile noastre. Domnul Edi Rama m-a invitat intr-o vizita oficiala anul viitor si voi fi deosebit de bucuros sa merg impreuna cu posibilii investitori din Romania", a spus premierul roman.

Temandu-se de un precedent in ceea ce priveste Transnistria, Romania nu a recunoscut independenta autoproclamatei republici Kosovo, alaturi de alte cateva tari, printre care Serbia si Rusia. Cea mai mare parte a statelor europene au ales sa recunoasca independenta micii provincii sarbesti.

Aceasta tema a dat nastere mai multor dispute intre Traian Basescu, un aparator ferm al nerecunoasterii independentei, si Victor Ponta, care a lasat in mai multe randuri sa se inteleaga ca Romania isi va schimba atitudinea diplomatica fata de Kosovo.