Tronsonul de autostrada care ocoleste orasul Sebes va fi finalizat cu doua luni mai tarziu decat era prevazut, la inceputul lunii noiembrie, transmite presa locala.

"Pana la inceputul lunii noiembrie va fi data in circulatie centura ocolitoare a Sebesului. Reprezentantii societatii Straco, firma ce efectueaza lucrarile de constructie la acest tronson, a anuntat ca, pana la sfarsitul lunii noiembrie, se va putea circula pana la Cunta", a declarat prefectul Gheorghe Feneser, citat de alba24.ro.

Initial, termenul de finalizare a lucrarilor la autostrada Orastie-Sibiu a fost aprilie 2013. Ulterior, termenul a fost amanat pana in august, apoi in septembrie, pentru darea in circulatie a soselei ce va ocoli Sebesul.

Prelungirea termenului de finalizare a lucrarilor a venit din cauza unor "lucrari mai dificile", cum ar fi constructia podurilor sau reteaua electrica: "Se lucreaza la liniile de inalta tensiune care trec peste autostrada, si aceasta este o operatiune mai dificila", a mai explicat prefectul.

Trosonul Vintu de Jos-Cut este executat de STRACO Grup, are o lungime de 19 km si costa 377.780.208 lei ( aproximativ 87,8 milioane de euro).

Vezi aici filmari din avion cu tronsoanele de autostrada de la Sibiu la Orastie